.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Άλλοι επτά μετανάστες φόρος αίματος στην «Ευρώπη – φρούριο»


Επτά νεκροί και δύο αγνοούμενοι μετανάστες ήταν το πρωί της Τρίτης ο απολογισμός της νέας «τραγωδίας» στο Αιγαίο, μετά την ημιβύθιση του πλοιαρίου με το οποίο προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βυθίστηκε το σκάφος παραμένουν αδιευκρίνιστες. Ωστόσο, χωρίς να υποβαθμίζεται η σημασία τους, ειδικά μετά το Φαρμακονήσι και τις πολιτικές «αποτροπής» που εφαρμόζει η κυβέρνηση («νεκρούς» στα σύνορα ζήταγε ο Πλεύρης, νυν σύμβουλος του Άδωνι στο υπ. Υγείας), τέτοια περιστατικά θα συμβαίνουν όσο η Ευρωπαϊκή Ένωση οχυρώνει τα σύνορά της ενάντια «στης γης τους κολασμένους».

Όσο η Ε.Ε. από την μία προχωράει σε ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις (όπως αυτή την περίοδο στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία) και οι πολυεθνικές της εκμεταλλεύονται σκληρά τους εργαζόμενους στο λεγόμενο «τρίτο κόσμο», ενώ από την άλλη στήνει φράχτες στον Έβρο και τη Φρόντεξ στο Αιγαίο, μετανάστες θα πνίγονται προσπαθώντας να φτάσουν στη «γη της επαγγελίας».

Μακριά από τα κροκοδείλια δάκρυα των δελτίων των 8 (αν υπάρξουν τέτοια, γιατί τελευταία ακόμα και ο υποκριτικός ανθρωπισμός έχει αντικατασταθεί από λογικές του τύπου «ας πρόσεχαν»), η ανατροπή της αντιμεταναστευτικής πολτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε. αποτελεί τη μόνη λύση στο δράμα που βιώνουν χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Άλλοι επτά μετανάστες φόρος αίματος στην «Ευρώπη – φρούριο»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.