.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αλαβάνου, Νταλακογεώργος, Κουτσούμπα, Ελαφρός συζητούν στις Αναιρέσεις (Βίντεο)


anaireseis-rixi-i-ypotagiΤη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ «Αναιρέσεις 2015» στην Αθήνα, το Σάββατο 13 Ιουνίου στη Γεωπονική Σχολή, πραγματοποιήθηκε πολιτική εκδήλωση με τίτλο:

«Ρήξη ή υποταγή;» Για την πολιτική αντεπίθεση του κινήματος και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Ομιλητές και ομιλήτριες ήταν οι:

Αριάδνη Αλαβάνου, από την Μετωπική Αριστερή Συνεργασία (Μ.ΑΡ.Σ) και το Σχέδιο Β’

Αντώνης Νταλακογεώργος, πρόεδρος του συνδικάτου της ΠΕΝΕΝ

Δέσποινα Κουτσούμπα, Περιφερειακή Σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

και Γιάννης Ελαφρός, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Συντονιστής ήταν ο Αλέξανδρος Μινωτάκης.rixi-i-ypotagi-725

Και οι τέσσερις ομιλίες, που μαζί με τοποθετήσεις από το ακροατήριο και τις δευτερολογίες των ομιλητών μπορείτε να παρακολουθήσετε στα βίντεο που ακολουθούν, παρουσιάζουν εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον.

Σημειώνουμε σταχυολογώντας:

Αριάδνη Αλαβάνου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μετά τις εκλογές του 2012, η κατάσταση σταθεροποιήθηκε και σ’ αυτό ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι μετατόπισε όλη εκείνη την ενέργεια τη λαϊκή προς το κοινοβούλιο και την ανάθεση. Υπάρχει κίνδυνος, ακόμη και επίμονοι αγώνες που γίνονται και σήμερα, παρά την κάμψη, να ‘διαβρωθούν’ από ένα είδος κρατικού συνδικαλισμού. “Θα υπάρξει σίγουρα επόμενος ξεσηκωμός”, εκτίμησε σημειώνοντας, ότι το ζήτημα είναι πόσο έτοιμες θα είναι οι μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς.

rixi-i-ypotagi-2-Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του ο Αντώνης Νταλακογεώργος, ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε μία μετάλλαξη των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Άσκησε κριτική στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, για να τονίσει ότι μετά το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε σταδιακά και τα στοιχειώδη αριστερά χαρακτηριστικά, όσον αφορά στην πολιτική του, στη φυσιογνωμία του, ακόμη και στην οργανωτική του υπόσταση. Μίλησε για αντίληψη και στρατηγική σοσιαλδημοκρατική, όχι αμφισβήτησης των δομών του συστήματος.

-Η τρίτη ομιλήτρια, η Δέσποινα Κουτσούμπα, ανέφερε ότι στο δίλημμα «Ρήξη ή υποταγή;», η απάντηση: «Ρήξη» προκύπτει αβίαστα και αντικειμενικά, τεκμηριώνοντας τη θέση της αυτή στην αρχή της ομιλίας της. Οι λεγόμενοι ‘’εταίροι’’, δεν έχουν αλλάξει τις θέσεις τους, και η διαπραγμάτευση στην ουσία γίνεται προς τα μέσα και όχι προς τα έξω, ανέφερε στη συνέχεια. Ασκώντας σκληρή κριτική, περιέγραψε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σαν «στρατηγική παραμονής στην κυβέρνηση». Χωρίς ρήξη, είναι προδιαγεγραμμένο και το μνημόνιο, ανέφερε χαρακτηριστικά.

-Τελευταίος ομιλητής, ο Γιάννης Ελαφρός, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα παραδείγματα ανέπτυξε μεταξύ άλλων και τη λογική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία. Αξίζει να παρακολουθήσετε και τις τοποθετήσεις από το ακροατήριο, καθώς και τις σύντομες δευτερολογίες που ακολούθησαν.

Άνοιγμα της εκδήλωσης από τον συντονιστή Αλέξανδρο Μινωτάκη:

 

Η ομιλία της Αριάδνης Αλαβάνου:

 

Η ομιλία του Αντώνη Νταλακογεώργου:

 

Η ομιλία της Δέσποινας Κουτσούμπα:

 

Η ομιλία του Γιάννη Ελαφρού:

 

Τοποθέτηση του Δημήτρη Γρηγορόπουλου:

 

Τοποθετήσεις από το ακροατήριο:

………………

………………

 

Η δευτερολογία του Γιάννη Ελαφρού:

 

Η δευτερολογία της Δέσποινας Κουτσούμπα:

 

Η δευτερολογία του Αντώνη Νταλακογεώργου:

 

Η δευτερολογία της Αριάδνης Αλαβάνου:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 85.00% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.