.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Είναι ρατσιστική η δήλωση Θεοδωράκη για τα παιδιά προσφύγων; (Βίντεο)


theodorak725Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για εκπαίδευση των παιδιών μεταναστών μέσα στα στρατόπεδα. Στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ, το Πριν μετέφερε στον επικεφαλής του Ποταμιού τη δήλωση του Καθηγητή και πρώην προέδρου της Παιδαγωγικής Σχολής Θεσσαλονίκης Γιώργου Γρόλλιου και ζήτησε να σχολιαστεί.

Σύμφωνα με τη δήλωση, «η πρόταση Θεοδωράκη ενισχύει τη ρατσιστική λογική της απομόνωσης των προσφυγόπουλων. Συμβάλλει στον διαχωρισμό με τα Ελληνόπουλα και στη λογική της γκετοποίησης στην οποία κινείται και ο Σύλλογος Γονέων του Ωραιοκάστρου».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσβεβλημένος από την κριτική στις θέσεις του και αισθάνθηκε την ανάγκη να αναφερθεί στην επαγγελματική του διαδρομή ως υπεύθυνος, επί ΠΑΣΟΚ, για την επιμόρφωση των Ρομά.

Υποστήριξε ότι ασχολήθηκε με τους Ρομά ως απλός «κάτοικος Αγίας Βαρβάρας» και ως όχι ως «εκπρόσωπος κάποιου κόμματος αριστερίστικου όπως φαντάζομαι είναι ο κύριος», όπως δήλωσε με απαξίωση. «Αυτά που λέω είναι αυτά που λέει η Ευρώπη, αυτά που λένε οι προοδευτικές δυνάμεις» υποστήριξε φέρνοντας πάλι το παράδειγμα της Αγίας Βαρβάρας. «Το Ποτάμι είναι ένα κόμμα που ξέρει τι γίνεται στην Ευρώπη και ξέρει πως θα το κάνει», σημείωσε.

Δείτε την απάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού στην ερώτηση του Χρ. Αβραμίδη και της εφημερίδας Πριν, σε σχέση με την τοποθέτησή του για τα παιδιά προσφύγων

 

Πηγή: ΠΡΙΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.