.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΕΚΠΑ: «Όχι στις διαγραφές» λένε οι φοιτητές, με ΜΑΤ απαντά ο Φορτσάκης


prytaneia ekpa

Τα ΜΑΤ επιστράτευσε ο νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γιάννης Φορτσάκης, για να αποτρέψει την προγραμματισμένη κινητοποίηση Φοιτητικών Συλλόγων του ιδρύματος ενάντια στις διαγραφές φοιτητών αλλά και την ανάθεση της φύλαξης του πανεπιστημίου σε εταιρεία security.

Συγκεκριμένα, βάσει αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων Φοιτητικών Συλλόγων του ΕΚΠΑ, για σήμερα στις 11:00 είχε προγραμματιστεί κατάληψη στην πρυτανεία, με αίτημα τη διεξαγωγή συγκλήτου «που θα συζητήσει για τις διαγραφές, τους security, ζητήματα σίτισης και καθαριότητας».

Εντελώς απρόκλητα, και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ένταση, οι φοιτητές κατευθυνόμενοι προς την Πρυτανεία ήρθαν αντιμέτωποι με ένα στρατό ΜΑΤ, στον χώρο του πάλαι ποτέ πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ όλες οι είσοδοι στο κτήριο ήταν κλειδωμένες.

Παρακάμπτοντας τα ΜΑΤ οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, όπου φώναξαν συνθήματα και ανήρτησαν πανό.

Όπως φαίνεται, η καταστολή είναι το τελευταίο μέσο που έχει απομείνει στη διοίκηση του ιδρύματος, στο υπουργείο και την κυβέρνηση συνολικά αφού τίποτα θετικό δεν έχουν να προσφέρουν στους φοιτητές και τη νεολαία, παρά ένα διαλυμένο μέλλον ανεργίας, φτώχειας και μετανάστευσης.

Όπως ανέφερε η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ) με αφορμή την πρόσφατη κατασταλτική επιχείρηση κατά φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, «την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε όλα τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας οδηγώντας στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, καταστρέφοντας το μέλλον της νέας γενιάς εξαναγκάζοντάς μας να δουλεύουμε στα διάφορα προγράμματα της ΕΕ με πενιχρές απολαβές, την ίδια ακριβώς στιγμή απειλεί να διαλύσει τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Οι νέες πρυτανικές αρχές συνεχώς δίνουν διαπίστευτήρια στο Υπουργείο για την εφαρμογή του συνόλου της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, την επιβολή του κυβερνητικού δόγματος “ησυχία-τάξη και ασφάλεια” μέσα από αυταρχικές πρακτικές (κλείσιμο στεκιών Συλλόγων,σπάσιμο καταλήψεων,απονομιμοποίηση Γενικών Συνελεύσεων) που θυμίζουν άλλες εποχές.

Ενάντια σε αυτές ακριβώς τις πολιτικές που επιβάλλουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ παλέυει το φοιτητικό κίνημα υπερασπίζοντας το δικαίωμα σε εκπαίδευση, εργασία και δημοκρατικές ελευθερίες.»

φωτογραφίες: ΔΡΟΜΟΓΡΑΦΟΣ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 96.67% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.