.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΕΛΠΕ: Στα 49 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο του εργοδοτικού εγκλήματος


 

elpe

Στα 49 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) το Β’ τρίμηνο του 2015, κατά το οποίο σημειώθηκε η φονική έκρηξη στην μονάδα του Ασπροπύργου που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις εργάτες.

Η κερδοφορία του Ομίλου όχι μόνο δεν διαταράχθηκε από τον θάνατο των Κώστα Μαγκούρα, Μπάμπη Δευτεραίου, Ντελιλάι Ραμαντάν και Αντώνη Αβράμπου, αλλά τα κέρδη του αυξήθηξαν σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

Ο Όμιλος αντιμετώπισε χωρίς προβλήματα την περίοδο των capital controls, συμμετείχε στον διαγωνισμό για κοιτάσματα πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα, ενώ συνέχισε απρόσκοπτα να εξάγει το 60% της παραγωγής του.

Έτσι λοιπόν, τρεισήμισι μήνες μετά το εργοδοτικό έγκλημα στον Ασπρόπυργο, τα ΕΛΠΕ, του Λάτση και του ελληνικού δημοσίου, εξακολουθούν να είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους πετρελαιοειδών στην νοτιοανατολική Ευρώπη, υπόδειγμα «υγιούς επιχειρηματικότητας» με κρατική, μάλιστα, συμμετοχή.

Ούτε ένα στέλεχος του Ομίλου δεν οδηγήθηκε, έστω και προσχηματικά, στα δικαστήρια για το αίμα των τεσσάρων εργατών.

Ο διορισμένος από τον τότε υπουργό ΠΑΠΕΝ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Παναγιώτη Λαφαζάνη, πρόεδρος των ΕΛΠΕ, Στ. Τσοτσορός, παραιτήθηκε στις αρχές Ιουλίου.

Όχι από τύψεις, αλλά επειδή δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η γενική συνέλευση της 25ης Ιουνίου αύξησε την αποζημίωσή του από τα 170 χιλ. ευρώ στα 280 χιλ. ευρώ, ετησίως.

Και ο πολιτικός προϊστάμενος του Τσοτσορού και των ΕΛΠΕ ηγείται του νέου «αντιμνημονιακού» μορφώματος και δηλώνει έτοιμος ακόμα και για… ρήξεις (με το ευρώ, πχ) προκειμένου να απαλλαγεί από το βραχνά των «τοκογλύφων πιστωτών» η εγχώρια «υγιής επιχειρηματικότητα» (λέγε με ΕΛΠΕ & Σια) μπας και περισσέψει κάνα κοκαλάκι και για την εργατική τάξη.

«Αλιά απ’ αυτόν που πάει», που λένε και στην Ήπειρο…

Γ.Μ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.