.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Επαναλαμβανόμενες απεργίες στην «Βιβλιοσυνεργατική»


bdnΟι εργαζόμενοι στην επιχείρηση εκδόσεων και γραφικών τεχνών «Βιβλιοσυνεργατική», έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων. Στους 95 εργαζόμενους η εργοδοσία οφείλει μισθούς 5 μηνών. Οι εργαζόμενοι στη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Παράλληλα περιφρουρούν το χώρο του εργοστασίου στο Κορωπί, με βάρδιες.

Τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση είχε δουλειές και μάλιστα οι εργαζόμενοι δούλευαν υπερωρίες. Όμως η εργοδοσία ακολούθησε μια τακτική καθυστέρησης στις πληρωμές, προκειμένου να μετακυλήσει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε δεκάδες στάσεις εργασίας και απεργίες, αναγκάζοντας την εταιρεία να τους πληρώνει.

Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης κα. Εφραίμογλου είναι μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ και ανάμεσα στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της, είναι αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Δεν φαίνεται όμως καθόλου διατεθειμένη να ρίξει στην επιχείρηση ούτε ένα ευρώ, από τα χρήματα που αποθησαύρισε τα προηγούμενα χρόνια από τη ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ή από τις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Τώρα η εργοδοσία απαιτεί από τους εργαζόμενους να δουλεύουν απλήρωτοι. Τους ζήτησε μάλιστα, να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να μπουν για δουλεία δίνοντας τους το 20% – 40% ενός μισθού, χωρίς καμιά δέσμευση ή χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των υπόλοιπων.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και προγραμματίζουν συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας την Δευτέρα 13 Οκτώβρη. Καλούν τους εργαζόμενους, τα σωματεία και κάθε συλλογικότητα να εκφράσουν την αλληλεγγύη και να δώσουν δύναμη στον αγώνα τους. Ήδη αυτές τις μέρες από το εργοστάσιο έχουν περάσει συλλογικότητες και εργαζόμενοι από την περιοχή για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.