.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την απόρριψη από το ΚΚΕ της πρότασης πολιτικού συντονισμού


antarsya725Ο πολιτικός συντονισμός των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς για την ανατρεπτική κοινή δράσης στο κίνημα είναι αναγκαίος και δυνατός

Ενώ η μάχη για την ανατροπή της ασφαλιστικής καταιγίδας είναι σε εξέλιξη, λάβαμε την απάντηση του ΚΚΕ στην επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την κοινή δράση και τον πολιτικό συντονισμό των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς με στόχο την ανατροπή βάρβαρου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και συνολικά την πάλη κατά της επίθεσης της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Με την απάντηση του Γραφείου Τύπου, το ΚΚΕ αρνείται την συνάντηση που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το επιχείρημα ότι η ανασύνταξη του κινήματος «δεν υπηρετείται μέσα από επαφές, συναντήσεις και συζητήσεις “κορυφών”, πολιτικών κομμάτων κλπ., που ουσιαστικά υποκαθιστούν το εργατικό – λαϊκό κίνημα, τα όργανα και τις διαδικασίες του». Ούτε στην συγκεκριμένη πρόταση ούτε στην γενικότερη λογική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπάρχει ίχνος «υποκατάστασης του μαζικού κινήματος». Το ζητούμενο είναι ένας πολιτικός συντονισμός των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς που θα δώσει νέα ώθηση, ελπίδα και δύναμη στο ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, στις δικές του συνελεύσεις και όργανα, στον ανεξάρτητο ενωτικό, αγωνιστικό του προσανατολισμό, και θα ενισχύει την ενότητα και την αυτοπεποίθηση ότι η μάχη αυτή μπορεί να αποβεί νικηφόρα.

Η αναφορά που γίνεται από την ανακοίνωση στην ανάγκη της ενότητας στην βάση, όπου «μπορούν να συναντηθούν εργάτες κι υπάλληλοι του δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή φίλοι του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή άλλων κομμάτων» αντανακλά μια επείγουσα αναγκαιότητα, αλλά μπορεί να αποκτήσει νόημα και ανατρεπτική δυναμική όταν ενισχύεται πολιτικά από τις δυνάμεις της αριστεράς. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδινε και δίνει με συνέπεια την μάχη αυτή, στη λογική της αγωνιστικής ταξικής ενότητας για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής πρώτα από όλα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και την νεολαία, στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς να βρίσκει θετική ανταπόκριση από τις δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε από την πρώτη στιγμή με ανατρεπτικό και ενωτικό τρόπο την μάχη ενάντια στην πολιτική και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στη κατεύθυνση αυτή κινείται ακόμα πιο αποφασιστικά. Για αυτό θα εξαντλεί κάθε δυνατότητα για κοινή δράση με κάθε δύναμη που αναφέρεται στα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, που δρα στο κίνημα με στόχο την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Για αυτό και επιμένουμε στην αναγκαιότητα και την πρόταση ενός πολιτικού συντονισμού για την κοινή δράση μέσα στο κίνημα και τους αγώνες για την ανατροπή της επίθεσης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλες τις δυνάμεις που επιδιώκουν την κοινή δράση σε ανοιχτή σύσκεψη την Δευτέρα 25.01 το απόγευμα στις 6.30 μμ στην Λέσχη Αναιρέσεις. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μην έρθει καν για ψήφιση το αντιασφαλιστικό τερατούργημα. Να συμβάλλουμε στην κλιμάκωση των αγώνων για την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Για να οικοδομηθεί μια νέα ελπίδα για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 55.00% ( 6
Συμμετοχές )



8 σχόλια στο “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την απόρριψη από το ΚΚΕ της πρότασης πολιτικού συντονισμού

  1. ΚΑΛΙΑΝΩΤΗΣ

    Μαχόμενη δύναμη της αριστεράς ο Περισσός,την ίδια στιγμή που οι ίδιοι που εκστομίζουν αυτές τις παλάβρες, ισχυρίζονται ότι κάνει συμβολικές κινητοποιήσεις.Δίνουν πόντους στον Περισσό ενώ πριν λίγους μήνες χόρευαν βαλς με τον συριζα.Αν διαβάσει κανείς το πρόγραμμα του Περισσού για το ασφαλιστικό ,θα διαπιστώσει ότι περιλαμβάνει σαν μέτρο και την τριμερή χρηματοδότηση,ένα αστικό σύνθημα,ένα σύνθημα που αποδέχεται τους τρεις συντελεστές της παραγωγής,ότι δηλαδή η παραγωγή του κοινωνικού πλούτου δεν γίνεται αποκλειστικά απ΄την εργατική τάξη αλλά συμβάλλει γι’αυτό και το κεφάλαιο.Στο αφήγημα της ηγεσίας του Περισσού περί ενότητας στη βάση ,εργατών φτωχών αγροτών κλπ άς διαβάσουμε και τον Ριζοσπάστη της 21/1/2016 σύμφωνα με τον οποίο η ηγεσία του Περισσού καλεί τα σώματα ασφαλείας να παλέψουν στο πλάι του λαού για το κοινωνικό δικαίωμα της αποκλειστικά δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης για όλο το λαό.Τα ίδια γράφονται και για τους δικαστικούς στο Ριζοσπάστη της 24/1/2016.Εμπρός,λοιπόν,με τα ΜΑΤ,τους ασφαλίτες,τους δελτάδες ,τους εισαγγελείς και τ’άλλα σκυλιά του καπιταλισμού να χτιστεί το μέτωπο για να μην περάσει το ασφαλιστικό.
    Πλήρης κοινωνική ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους αυτό να είναι το κεντρικό σύνθημά μας.Δηλαδή, ασφαλιστική κάλυψη γήρατος,αναπηηρίας,ασθένειας,θανάτου,μητρότητας,ανεργίας,για άνδρες και γυναίκες,ντόπιους και ξένους.Τη χρηματοδότηση της πλήρους ασφάλισης να αναλάβουν οι καπιταλιστές και το αστικό κράτος.Η ασφαλιστική εισφορά των εργαζόμενων να καταργηθεί.

    Reply
  2. Α, καλά

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε από την πρώτη στιγμή με ανατρεπτικό και ενωτικό τρόπο την μάχη ενάντια στην πολιτική και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στη κατεύθυνση αυτή κινείται ακόμα πιο αποφασιστικά

    Πώς την έδωσε ωρέ παλικάρια αυτή τη μάχη; Πηγαίνοντας στα συλλαλητήρια εκθειασμού της κυβέρνησης και του σούπερ ουάου Βαρουφάκη και μιλώντας για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση που πρέπει να στηριχτεί, ή προτρέποντας τον κόσμο να ψηφίσει το “όχι του Τσίπρα”;;;; ΄Η μήπως μετά στις συνομιλίες με τη ΛΑΕ για εκλογική συνεργασία ασχέτως αν δεν ευοδώθηκε; Αλήθεια ορέ παλικάρια… Τι γίνεται με αυτό το όχι;;; ούτε φωνή ούτε ακρόαση…. αφομοιώθηκε στο “ναι” του Τσίπρα. Στον κόσμο μέσα φτιάχνονται οι συμμαχίες και εκεί δοκιμάζονται. Μέσα στο κίνημα. Δε χρειάζονται συναντήσεις ηγεσιών ….

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Α καλά … Γιατί συναντήθηκε ο Κουτσούμπας με τον Κούλη Μητσοτάκη;;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Για τον ιδιο λόγο που συνανιέται και με τον Τσίπρα και με τον Παυλόπουλο και με διάφορους άλλους των αστικών θεσμών.
        Επηρεάζει αυτό σε κάτι την επανασταική γραμμή και πολιτική παρέμβαση του ΚΚΕ και δεν το κατάλαβα; Επηρεάζει σε κάτι την άποψη του ΚΚΕ για τους αστικούς θεσμούς;

        Reply
        1. Κώστας

          Επηρεάζει, ναι, όταν ο Κουτσούμπας πάει και κάνει … τοποθέτηση στο πραξικόπημα της 6ης Ιουλίου στο προεδρικό μέγαρο. Νομιμοποιεί το πραξικόπημα εν ολίγοις.

          Τους πούλησε και κουπόνια ?

          Κώστας

  3. ΚΑΛΙΑΝΩΤΗΣ

    Προβάλλουν τις θέσεις του Μάη 2013 και…ξεχνούν τις θέσεις που προβάλλει ο Ριζοσπάστης στις 24/1/2016,Τώρα,λοιπόν,λένε να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια.Πουθενά δεν λένε να καταργηθεί η ασφαλιστική εισφορά των εργαζομένων.Διαστρεβλώνουν στα ίσα τις θέσεις του κόμματος τους αφού είναι φανερό ότι κάνει ανοίγματα στο κεφάλαιο.Κατά τα άλλα βέβαια και γνωρίζουμε τις θέσεις του Περισσού για τους αστικούς θεσμούς.Εκτός κι’αν τα σώματα ασφαλείας,ΜΑΤ,ασφαλίτες κλπ ,δηλαδή το αστικό κράτος… δεν είναι αστικός θεσμός .

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Αυτοί που δε θέλουν τη συνεργασία ή είναι βαλτοί ή δεν καταλαβαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.