.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΑΥΓΗ, το «είναι» και το «φαίνεσθαι»


avgi-rania-mnimonioΓράφει ο εικόνομιστ

Χαστούκι στους εναπομείναντες συριζαίους, ο τίτλος άρθρου της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου στην ΑΥΓΗ της Κυριακής 4/9/2016:

«Το τρίτο Μνημόνιο βελτίωσε τη θέση της χώρας».

Τύφλα νάχει ο Άδωνις…

Μετά από τη θυμηδία που προκλήθηκε στο διαδίκτυο, επακολούθησε η …διόρθωση:

Αναγκαία διευκρίνιση

Ο τίτλος του άρθρου της Ράνιας Αντωνοπούλου στο κυριακάτικο φύλλο της “Αυγής” (4.9.2016) είναι: «Η αλήθεια για το κόστος της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης στην ελληνική οικονομία».

avgi-diorthosiΛάβαμε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μια αναγκαία διευκρίνιση σχετικά με το άρθρο της στην κυριακάτικη «Αυγή», την οποία θα μπορούσαμε να παρέχουμε και εμείς:

Ο τίτλος του άρθρου της Ράνιας Αντωνοπούλου στο κυριακάτικο φύλλο της «Αυγής» (4.9.2016) είναι: «Η αλήθεια για το κόστος της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης στην ελληνική οικονομία». Εκ παραδρομής, η εφημερίδα έβαλε τον τίτλο: «Το 3ο Μνημόνιο βελτίωσε τη θέση της χώρας». Οι σχολιαστές στα μέσα ενημέρωσης στάθηκαν, όπως πάντα, στον τίτλο και όχι στο περιεχόμενο του άρθρου, στο οποίο εξηγείται αναλυτικά ποιο είναι το πραγματικό κόστος της συμφωνίας που διαπραγματεύτηκε η σημερινή κυβέρνηση για τον ελληνικό λαό.

«Παραδρομή» λοιπόν… Που, μάλιστα, χρειάστηκε η παρέμβαση της συγγραφέως για να αποκατασταθεί. Η ανάγνωση του κλασικού έργου του Φρόιντ: «Ψυχανάλυση και ψυχολογία των λαθών», θα είχε να προσφέρει.

Τη ‘λέμε’ όμως και σε όσους το σχολίασαν, αφού, «όπως πάντα», στάθηκαν στο ‘φαίνεσθαι’ του τίτλου και όχι στο ‘είναι’ του περιεχομένου του άρθρου.

avgi-logo

Με την ευκαιρία, για να συμβάλουμε στη διαλεκτική του ‘είναι’ και του ‘φαίνεσθαι’: Ας ρίξει κάποιος –υπουργός ή άλλος αρμόδιος- μια ματιά στο λογότυπο της ιστορικής εφημερίδας. Ας κάνει τη σύγκριση με την μνημονιακή ευρωενωσιακή βαρβαρότητα της πολιτικής που προωθεί στο περιεχόμενό της. Θα διαπιστώσει ότι είναι αναγκαία και εκεί μια ευθυγράμμιση.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.