.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η Ντ. Ρέππα στην ERTopen για το προσφυγικό (Βίντεο)


syprome_synenteyxi725Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016, επόμενη μέρα της ιδιαίτερα σημαντικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Συντονισμός για το προσφυγικό – μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, Φιλελλήνων και Ψύλλα 2, με αφορμή την πρωτοφανή κλήση του καθηγητή Παύλου Αντωνόπουλου στην Ασφάλεια του Λιμενικού, η εκπαιδευτικός Ντίνα Ρέππα μίλησε στη ραδιοεφημερίδα της ERTopen.

Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί τη συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο Νίκο Κλέτσα. Περιγράφει τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

“Αυτά που κομψά ονομάζονται ‘Κέντρα φιλοξενίας’, στην πραγματικότητα είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τα περισσότερα από αυτά είναι τόποι εξορίας. Πολλά από αυτά δεν έχουν καν πόσιμο νερό”, κατήγγειλε η εκπαιδευτικός, μέλος του συλλόγου “Αριστοτέλης” και του Συντονισμού για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

“Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να κατοικήσουν μέσα στον οικιστικό ιστό. Δεν είναι εξόριστοι, δεν είναι παράνομοι για να φυλακίζονται, δε μπορεί να αντιμετωπίζονται ως ποινικοί. Είναι άνθρωποι που σώθηκαν, παλεύοντας με τα κύματα και τη θάλασσα, γλίτωσαν από το θάνατο και τώρα τους βάζουν στη Χίο και στη Μυτιλήνη σε φυλακές, γιατί δεν έχουν χαρτιά, για να τους απελάσουν στην ‘ασφαλή χώρα’ Τουρκία για να τους φυλακίσουν εκεί. Αυτή τη στιγμή, δίνονται δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΚΟ, υποτίθεται για το ζήτημα των προσφύγων. Μέσα σ’ αυτά είναι ποσά που δίνονται για 20.000 άτομα -πάνω δηλαδή από το 1/3 των προσφύγων που βρίσκονται σήμερα στη χώρα μας- 20.000 άτομα επιδοτούνται για να κατοικήσουν σε μόνιμες κατοικίες, σε διαμερίσματα. Πού είναι αυτά τα χρήματα; Ποιος τα χρησιμοποιεί, με ποιο τρόπο;”, συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

 

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.