.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας


Lantza1Ο οδοστρωτήρας των αντεργατικών μέτρων εξακολουθεί να ισοπεδώνει δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.  Οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και οι ντόπιοι συνεργάτες τους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ έβαλαν αυτή τη φορά στο στόχαστρο τους το ΕΦΑΠΑΞ των ξενοδοχοϋπαλλήλων επιβάλλοντας νέο πετσόκομμα κατά 20% ενώ ταυτόχρονα καταργούν και το δικαίωμα να το λαμβάνουν με τη συμπλήρωση 20 ετών ασφάλισης οδηγώντας την απονομή του στη συνταξιοδότηση, αν και εφόσον φτάσουν σε αυτή .

Ενώ ξεθεμελιώνονται κεκτημένα που αποκτήθηκαν με αγώνες και αίμα, Κυβέρνηση και Ε.Ε. προχωρούν σε σχέδιο  καταλήστευσης των όσων αποθεματικών και εισφορών έχουν μείνει στο Ταμείο μας ενώ παράλληλα προωθούν τη μετατροπή του σε επαγγελματικό χωρίς κρατική εγγύηση εξυπηρετώντας έτσι τα ιδιωτικά συμφέροντα που κρύβονται από πίσω. Η άρχουσα τάξη και τα τσιράκια της προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο με κινήσεις ενάντια στους εργαζόμενους, οι οποίες δεν λύνουν το πρόβλημά τους ούτε στο ελάχιστο. Στόχος των Ξενοδόχων και των Τουριστικών Ομίλων δεν είναι άλλος από την πλήρη υποταγή μας στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου, στην δραστική διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην επιβολή μισθών πείνας και στην ολοκληρωτική επισφάλεια ώστε αυτοί να εξακολουθούν να θησαυρίζουν στις πλάτες μας και εμείς να είμαστε καταδικασμένοι στη φτώχια.

Ο Υποταγμένος συνδικαλισμός της Ομοσπονδίας Επισιτισμού δεν έχει τίποτα να προσφέρει στο  Εργατικό Κίνημα και στην οργάνωση του. Αντιθέτως συναινεί και στηρίζει τα σχέδια των εργοδοτών αρνούμενοι να παλέψουν και να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα. Συναντιούνται μόνο στα κρυφά με τους ξενοδόχους και «οργανώνουν» διασπαστικά συγκεντρώσεις για το θεαθήναι θεωρώντας ότι έτσι βγάζουν την υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους. Εμείς αυτά τα περιφερόμενα πτώματα του Κυβερνητικού και Εργοδοτικού συνδικαλισμού  ΔΕΝ ΤΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι πρόσφατα έβαλαν πλάτη για να εφαρμοστούν τα μνημόνια λέγοντας ΝΑΙ μαζί με το ΣΕΒ στο  Δημοψήφισμα δίνοντας  έτσι τη συγκατάθεση τους στην επέκταση της αντεργατικής πολιτικής που επιβάλουν Κυβέρνηση και Ε.Ε.

Παράλληλα, όσο τίμιες προθέσεις και να έχουν τα αγωνιστικά συνδικάτα, ο μαχητικός συνδικαλισμός έχει φτάσει σε τέλμα. Είναι ώρα για πολιτικές λύσεις  και είναι χρέος μας να πιάσουμε το νήμα, να ανοίξουμε τη συζήτηση, να οργανώσουμε τον κόσμο της εργασίας. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να «πάμε με μια από τα ίδια». Από αυτή την άποψη χρειάζεται η οργάνωση μιας πανελλαδικής απεργίας σε ολόκληρο τον κλάδο. Να σπάσουμε τους συντεχνιακούς αγώνες που δημιουργούν αυταπάτες πως μπορεί να λύσει ο καθένας μόνος του το συνολικό πρόβλημα.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ορθώνουμε το ανάστημα μας και φωνάζουμε δυνατά πως είναι ανάγκη

να οργανώσουμε μαζικές και μαχητικές απεργίες για την έξοδο από την Ε.Ε. Για δουλειά, υγεία, στέγη και τροφή για όλους, ντόπιους και μετανάστες.

  • Διατήρηση του ΕΦΑΠΑΞ όπως ήταν, επαναφορά του υπολογισμού όπως το 2012 και διεύρυνση του σε όλους τους κλάδους του Τουρισμού
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με 7ωρο -5ήμερο -35ωρο
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ σε Επισιτισμό – Ξενοδοχεία – Ζαχαρώδη στα επίπεδα πριν του 2012

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην Απεργία που οργανώνει το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αττικής και στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Τετάρτη 12.10.2016 στις 10 πμ στο Υπ. Εργασίας

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 65.00% ( 2
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας

  1. Ανώνυμος

    ποιος θα οργανωσει πανελλαδικη απεργια σ ολοκληρο το κλαδο? η ξεπουλημενη ομοσπονδια? ή τα πρωτοβαθμια απο μονα τους τηλεπαθητικα? για πανελλαδικη γραμματεία του ΠΑΜΕ στον επισιτισμο τουρισμο δε συζηταμε, ειπαμε …σκατα στο στομα μας. ομως μονο οπου υπαρχουν δυναμεις του ΠΑΜΕ στον τουρισμο εχουν οργανωσει κινητοποιησεις. κερκυρα ζακυνθο θεσσαλονικη κω και φυσικα στην αττικη. τα αιτηματα απο που νομιζεις οτι τα ξεσηκωσες? και φυσικα πρεπει να αφησουμε πισω τα συντεχνιακα και ενας κλαδος οντως δε μπορει μονος του, να το παλι το ΠΑΜΕ, οσο αφορα τις πολιτικες λυσεις και τις απεργιες για εξοδο απο την ΕΕ περιμενουμε εναγωνιως να προχωρησει το μετωπο ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΕ ΟΚΔΕ και λοιποι αλφαβητικα για να δωσει το στιγμα.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.