.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Με φωτογραφικό άρθρο δίνουν το Αμ. Φλέμιγκ σε ιδιωτική εταιρία


image003Με φωτογραφικό άρθρο σε σχέδιο νόμου που καταθέτει σήμερα το υπουργείο υγείας,η κυβέρνηση προσπαθεί να παραδώσει το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ στα χέρια της ιδιωτικής εταιρίας «Νοσοκομείο Τσαγκάρη Α.Ε»

Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους που με τους αγώνες τους και την καθολική συμπαράσταση των κατοίκων της περιοχής απέτρεψαν το κλείσιμο του νοσοκομείου μέχρι σήμερα, με επιστολή που απέστειλαν στα κόμματα της βουλής τα καλούν να μην συναινέσουν στην προσπάθεια αυτή και να στηρίξουν με τη στάση τους τον δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου.

Ολόκληρη η επιστολή του σωματείου έχει ως εξής :

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Α. ΦΛΕΜΙΓΚ

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ: Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ. ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΘΕΜΑ: Το ‘φωτογραφικό’ άρθρο 31 ( Ισχύς αδειών ιδιωτικών κλινικών ενταγμένων στο ΕΣΥ)
του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείου Α. Φλέμιγκ, με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι: Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας ( Ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας βελτίωση περιγεννητικής φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας), στο άρθρο 31 (Ισχύς αδειών ιδιωτικών κλινικών ενταγμένων στο ΕΣΥ), επιχειρείται με φωτογραφικό τρόπο το κλείσιμο του Νοσοκομείου Α.ΦΛΕΜΙΓΚ και το πέρασμα του στον Ιδιωτικό τομέα.

Σας είναι πιστεύουμε γνωστό πως η αρχική επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να κλείσει το Νοσοκομείο, ύστερα από την αντίδραση των εργαζομένων αλλά και την ισχυρή έκφραση, με πολύμορφες κινητοποιήσεις, των κατοίκων της περιοχής μας, υποχρέωσαν το Υπουργείο σε αναδίπλωση και αναίρεση, πρόσφατα, των αποφάσεών του. Ο αν. Υπουργός κ. Γρηγοράκος μάλιστα έκανε σχετικές δηλώσεις στο κοινοβούλιο, περί της διατήρησης και ενίσχυσης του Α. Φλέμιγκ.

Με το υπό ψήφιση άρθρο 31, δίνεται η δυνατότητα με μια απλή αίτηση, σε μια ιδιωτική εταιρεία, την ¨Νοσοκομείο Τσαγκάρη Α.Ε¨ , η οποία εδώ και δεκαετίες δεν έχει καμία απολύτως δραστηριότητα, και προφανώς καμία σχέση με παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών, να αποκτήσει “αυτόματα” άδεια λειτουργίας ιδιωτικού θεραπευτηρίου, την απομάκρυνση και αποβολή από τις σημερινές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Α. ΦΛΕΜΙΓΚ (που είναι ενοικιαστής του χώρου) .

Το Σωματείο εργαζομένων εκτιμά ότι η ψήφιση του επίμαχου άρθρου, που είναι απολύτως φωτογραφικό, θα αποτελέσει την κερκόπορτα που θα οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο ένα Δημόσιο Νοσοκομείο και το πέρασμά του στον ιδιωτικό τομέα.

Στους χαλεπούς καιρούς της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης όπου ο πολίτης την ώρα της ανάγκης ψάχνει αποκούμπι στο δημόσιο σύστημα υγείας, το κλείσιμο και η ιδιωτικοποίηση Νοσοκομείων αποτελεί άκρως αρνητική εξέλιξη τόσο για τους χρήστες υπηρεσιών υγείας όσο και για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία.

Η απόφαση πολιτών και εργαζομένων είναι κοινή και απολύτως εκπεφρασμένη: Απαιτούμε το Α. Φλέμιγκ να παραμείνει δημόσιο, να στηριχτεί και να αναπτυχθεί. Σας καλούμε να μην συναινέσετε με την ψήφο σας στο κλείσιμο ενός ιστορικού Νοσοκομείου με πολυετή και αδιάλειπτη ποιοτική προσφορά υπηρεσιών υγείας που εσχάτως μάλιστα είναι και το μοναδικό προετοιμασμένο Νοσοκομείο αναφοράς ύποπτων περιστατικών του ιού Ebola.

 

Ο Γ. Γραμματέας Ο Πρόεδρος

Μιχάλης Μεταξάκης Δημήτρης Περίχαρος

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “Με φωτογραφικό άρθρο δίνουν το Αμ. Φλέμιγκ σε ιδιωτική εταιρία

  1. L'Enfant de la Haute Mer

    Τα “Αμαλία Φλέμιγκ” είναι 4.
    1).Ένα που έκλεισε (ψυχιατρική κλινική) εκεί που είναι σήμερα το LIDL
    2). Τι Σισμανόγλειο, που υπολειτουργεί
    3). Το Τσαγκάρη (που χρειάζεται για τον Έμπολα)
    4). Και τελευταίο το “Μπόμπολα” που κλείνει κι αυτό με φωτογραφική διάταξη.
    Αυτά!

    Reply
  2. L'Enfant de la Haute Mer

    Ξαναλέω λοιπόν:
    Τα «Αμαλία Φλέμιγκ» είναι 4.
    1).Ένα που έκλεισε (ψυχιατρική κλινική) εκεί που είναι σήμερα το LIDL
    2). Το «Σισμανόγλειο», που υπολειτουργεί
    3). Το «Μπόμπολα» που έκλεισε
    4). Το «Τσαγκάρη» (που χρειάζεται για τον Έμπολα), αλλά δεν…

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.