.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ν. Σμύρνη: 5.000 πρόστιμο σε άνεργη που πούλαγε κουλούρια!


5.000 πρόστιμο - κουλούριαΠέντε χρόνια άνεργη. Τα χρόνια του μνημονίου. Το τελευταίο διάστημα πουλούσε κουλούρια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Με προβλήματα υγείας. Τόσο η ίδια όσο και η υπερήλικη μητέρα της. Πέντε τα χρόνια της ανεργίας, 5.000 το πρόστιμο. 1000 ευρώ για κάθε χρόνο. Πού θα τα βρει κύριοι της κυβέρνησης, της αστυνομίας, του Δήμου, κύριε Πανούση, κύριε Τζουλάκη;

Οι εκπρόσωποι του μνημονίου στο Δήμο της Νέας Σμύρνης, κάνουν τα στραβά μάτια στις παρανομίες της πολιτικής τους πελατείας και στοχοποιούν τους βιοπαλαιστές.

Η φτώχεια στοχοποιείται. Και στοχοποιείται προκλητικά και διπλά, αφού υποχρεώνεται και αυτός που θα αγόραζε το κουλούρι να ψωνίσει από τα κυριλέ μαγαζιά της πλατείας. Αυτά που δεν αφήνουν τετραγωνικό εκατοστό του δημόσιου χώρου ακάλυπτο από τραπεζοκαθίσματα. Που σε ορισμένες περιπτώσεις, για να περπατήσεις στο πεζοδρόμιο πρέπει να περάσεις μέσα από μαγαζιά!

Έχουνε ξεφύγει… Οργή και αγανάκτηση στη Νέα Σμύρνη, όπου η άνεργη μικροπωλήτρια είναι γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή.

Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο του δημοτικού συμβούλου της Αριστερής Παρέμβασης ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ, Γιώργου Αφεντουλίδη:

5000 ευρώ πρόστιμο, στην κυρία που πουλά κουλούρια στην πλατεία, διότι δεν συνεμορφώθην με τας υποδείξεις. Μετά από 5 χρόνια ανεργίας και με μητέρα υπερήλικα κατάκοιτη, μόνες τους, η κυρία κατάφερε να φτιάξει ένα καρότσι και να πουλάει κουλούρια στην πλατεία. 5000 ευρώ πρόστιμο επειδή δεν έχει άδεια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο προ 6μήνου αρνήθηκε να της δώσει άδεια και κατά πλειοψηφία στήριξε την άποψη να μην δίνονται άδειες σε μικροπωλητές. Η πλειοψηφία του ΔΣ με Δήμαρχο Τζουλάκη και αντιδήμαρχο Κονιδάρη, θεωρεί πως έχει τόσο τακτοποιημένη την πανέμορφη πλατεία μας, που είναι μίασμα να την πατούν άνθρωποι της δουλειάς. Έτσι συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η κυρία κουλουρτζού να μείνει απροστάτευτη απέναντι στο Νόμο, και το τόσο φιλολαϊκό σώμα της αστυνομίας να της ρίξει (όπως μάθαμε με μεγάλη χαρά και βία) αυτό το πρόστιμο της ντροπής για τη Νέα Σμύρνη μας.

Σήμερα τραβήξαμε φωτό από την πλατεία.

Το μήνυμα είναι σαφές.

Αφεντουλίδης Γιώργος, δημοτικός σύμβουλος με την ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 88.75% ( 8
Συμμετοχές )



3 σχόλια στο “Ν. Σμύρνη: 5.000 πρόστιμο σε άνεργη που πούλαγε κουλούρια!

  1. Γιώργος

    Δεν υπάρχει πιο αντικαπιταλιστική πράξη από την παρεμπόδιση μιας ελεύθερης πρωτοβουλίας όπως αυτής του να πουλάς κουλούρια.

    Το πρόστιμο αυτό είναι καθαρά κρατικό πρόβλημα συνδικαλιστικής νοοτροπίας.(όχι ελεύθεροι πωλητές κουλουριών, όχι ελεύθεροι οδηγοί ταξί-τύπου uber, όχι ανοικτά επαγγέλματα και λοιπά).

    Γενικά αφήστε το “αντικαπιταλιστική ανατροπή”, αλλού είναι το πρόβλημα.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      εχεις δικιο, ηταν φρενο στην καπιταλιστικη ολοκληρωση και απομακρυνε την οξυνση της αντιθεσης (ζωντανοι-νεκροι). πρεπει να σταματησουμε να ενισχυουμε τις αυταπατες των καθυστερημενων στρωματων. ναι το κρατος εχει συνδικαλιστικη νοοτροπια και ως συνδικατο. το προβλημα μαλλον θα ειναι οτι δεν τα εβαλε με το κρατος γιατι προλαβε το κρατος και τα εβαλε μαζι της.

      Reply
  2. ανωνυμη

    Απαράδεκτη επίθεση στους ανήμπορους!Ντροπή!!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.