.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Οι Γερμανοί φοροφυγάδες της Μεσσηνίας


foinikountaΓράφει ο Πάνος Παπανικολάου

Το κείμενο αυτό καθυστέρησε κάπως, γιατί η αφορμή για να γραφτεί δόθηκε εκείνες τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου, όταν προκηρύχτηκε το δημοψήφισμα και ακολούθησαν πολλά σημαντικά γεγονότα.

Είχε προηγηθεί το πρωτοφανές: να κερδίσουμε κάτι σε κλήρωση με τη σύζυγό μου, κλασικοί γκαντέμηδες και οι δύο σε κάτι τέτοια. Σε εκδήλωση του συλλόγου αποδήμων του χωριού της λοιπόν, μας κληρώθηκαν 5 διανυκτερεύσεις δωρεάν για 2 άτομα στην υπέροχη Φοινικούντα. Φυσικά, σε τέτοιες δύσκολες εποχές που το ταμείο είναι μείον, αποφασίσαμε να κάνουμε χρήση του δώρου και επιλέξαμε τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου μιας και το βεβαρυμένο εργασιακό πρόγραμμα και των δύο δεν επέτρεπε άλλη περίοδο.

Τα δωμάτια αξιοπρεπέστατα με υπέροχη θέα και οι άνθρωποι ευγενικοί και φιλόξενοι, ο άντρας του ζευγαριού ντόπιος και η σύζυγος από την Κρήτη (δική της η προσφορά στην κλήρωση).

Από την πρώτη στιγμή μας έκανε εντύπωση πως όλη η περιοχή πάνω από την Φοινικούντα είναι γεμάτη ιδιωτικές βίλες, αλλά αυτές οι βίλες έχουν κάτι περίεργο… (το καχύποπτο μάτι του αριστεριστή, γαρ). Ο εξωτερικός τους χώρος ήταν τίγκα στο φτηνό αυτοκίνητο, και η διαμόρφωσή τους κάνει μπαμ από μακριά πως είναι συγκρότημα από γκαρσονιέρες «μεταμφιεσμένο» σε έπαυλη.

Μια κουβέντα λοιπόν με τους οικοδεσπότες μας ήταν αρκετή για να λυθεί το … μυστήριο. Πλήθος Γερμανών πριν μερικά χρόνια αγόρασαν κοψοχρονιάς χωράφια και κτήματα, και κατόπιν έκτισαν συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων τα οποία εξ αρχής παρουσίαζαν (και παρουσιάζουν) ως «ιδιωτικές κατοικίες». Τα λειτουργούν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ως ενοικιαζόμενα και τα διαφημίζουν ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΝΟΙΧΤΑ σε Γερμανικούς τουριστικούς οδηγούς. Στο κόλπο (με το αντίστοιχο «τίμημα», υποθέτω) οι πολιτικές ηγεσίες τριών τουλάχιστον υπουργείων από 10ετίας ως ΚΑΙ σήμερα. ΠΕΧΩΔΕ κλπ αφού οι κατασκευές είναι γεμάτες πολεοδομικές παραβάσεις, Οικονομικών και Τουρισμού που κάνουν στραβά μάτια στην παράνομη ενοικίαση χωρίς άδεια, χωρίς σήμα ΕΟΤ, χωρίς βιβλία και φυσικά χωρίς φόρους και τέλη.

Το ΣΔΟΕ έχει κυριολεκτικά ΜΟΥΡΛΑΝΕΙ τους νόμιμους ντόπιους επαγγελματίες σε συνεχείς ελέγχους και τσουχτερά πρόστιμα για αστείες παραβάσεις με «καρφωτές» εφόδους. Π.χ. περιπτώσεις που πελάτης αφίχθηκε ας πούμε 11 το βράδι, κι έσκασε μύτη το ΣΔΟΕ στις 11.30 όλως τυχαίως πριν προλάβει ο επαγγελματίας να τον γράψει στο βιβλίο. Βλέπετε, οι γείτονες κ.κ. Γερμανοί παράνομοι υπενοικιαστές και φοροφυγάδες βλέπουν τους ντόπιους νόμιμους επαγγελματίες ως … «ανταγωνιστές» (!) – φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης δηλαδή- και τα υψηλά βρώμικα κυκλώματα του Υπ. Οικονομικών έχουν μετατρέψει τα τοπικά ελεγκτικά κλιμάκια σε ΜΠΡΑΒΟΥΣ των παρανόμων.

Χαρακτηριστικά, σε πρόσφατο τέτοιον «καρφωτό» κι εκδικητικό έλεγχο που κατέληξε σε τσουχτερό πρόστιμο, ο επαγγελματίας αγανακτισμένος είπε στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ «καλά, όλο σε μας έρχεστε που είμαστε νόμιμοι, γιατί δεν πάτε δίπλα στον Χανς (τυχαίο το όνομα) που είναι παράνομος;» για να εισπράξει την … «αφοπλιστική» απάντηση «εμείς κύριε πάμε μετά από επώνυμη καταγγελία (!!!)». Στην ανταπάντηση «ωραία, σας την κάνω τώρα την καταγγελία», η ατάκα (αναμενόμενη από τον γραφειοκρατικό λαδωμένο μηχανισμό που σε κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα σου) ήταν «ά, δεν γίνεται έτσι. Θα πρέπει να έρθετε με την ταυτότητά σας στην Καλαμάτα (!) να κάνετε αίτηση στον προϊστάμενο (!!)”.

Πριν λίγα χρόνια, όταν υπουργός τουρισμού ήταν ο ανεπανάληπτος κύριος τίποτα Αβραμόπουλος, οι οικοδεσπότες μου είχαν πληροφορηθεί από Γερμανό πελάτη τους που έφυγε από «δίπλα» θυμωμένος λόγω των ακριβών τιμών που είχαν οι παράνομοι ξενοδόχοι – συμπατριώτες του, πως οι «δίπλα» είχαν επίσημες καταχωρήσεις σε ιλουστρασιόν Γερμανικό τουριστικό οδηγό ΕΝΤΥΠΟ (φανταστείτε στο ίντερνετ τι γίνεται…). Μάλιστα, τους έδωσε τον οδηγό και αυτοί στην συνέχεια τον έστειλαν ταχυδρομικά στον Υπουργό μαζί με την αντίστοιχη έγγραφη καταγγελία. Έκτοτε, αγνοείται η τύχη τόσο του τουριστικού οδηγού όσο και της καταγγελίας από τον Αβραμόπουλο κι από ΟΛΟΥΣ τους υπουργούς τουρισμού που έχουν παρελάσει ως και σήμερα.

Έτσι, το κράτος ΑΝΟΙΧΤΑ και ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ενισχύει την παρανομία και χαρατσώνει μέχρι θανάτου (επαγγελματικού) τους ντόπιους νόμιμους μικροεπιχειρηματίες. Ειδικά τώρα, με το καταστροφικό 3ο μνημόνιο και τις υπέρογκες εισφορές που προβλέπονται, είναι μαθηματικά βέβαιο πως όλες αυτές οι μικροεπιχειρήσεις σε όλη τη χώρα θα εκχωρηθούν αναγκαστικά σε μεγάλες αλυσίδες και όσοι από τους σημερινούς επαγγελματίες δεν τα παρατήσουν, θα γίνουν «εργαζόμενοι» δούλοι στα ίδια τα πρώην δικά τους συγκροτήματα.

Οι μεγαλοξενοδόχοι εγχώριοι και ξένοι θα κερδοσκοπούν (άλλωστε ήταν φανατικά με το «ΝΑΙ» και με το Menoume_Evropi), ενώ από «δίπλα» ο κάθε Χανς και η κάθε Γκρέτε θα συνεχίσουν να παρανομούν και να φοροδιαφεύγουν ανενόχλητοι απολαμβάνοντας μια ιδιόμορφη ασυλία ως συμπατριώτες των επικυρίαρχων του προτεκτοράτου.

Το παραπάνω κείμενο αφιερώνεται ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σε κάποιους από τους κυβερνώντες που λένε πως «θα σκίσουν την διαφθορά». Ιδού η … Φοινικούντα, ιδού και το πήδημα λοιπόν. Αν και προβλέπω πως θα «σκίσουν την διαφθορά» ακριβώς όπως έσκισαν και τα μνημόνια.

Υ.Γ. Ονόματα, τηλέφωνα κλπ στην διάθεση του κάθε αρμόδιου που θελήσει να ενδιαφερθεί (λέμε τώρα …)

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



5 σχόλια στο “Οι Γερμανοί φοροφυγάδες της Μεσσηνίας

  1. ΓΛΑΥΚΩΨ

    να χαρούμε πουλημένους σπαρτιάτες και μανιάτες χα χα -θα μου πείτε άλλος νομός είναι αλλά ιστορικά ίδιας καταγωγής -αντί να τους πλακώσουν στις κλωτσιές κάθονται ακόμα

    Reply
    1. Δημήτρης

      Έλα. Σε περιμένω. Ζω στην Καλαμάτα. Πες μου πότε θα έρθεις να πάμε μαζί να τους πλακώσουμε στις κλωτσιές. Αν όμως είναι να μην έρθεις, τότε καλύτερα να το βουλώσεις. Και δεν είναι αποδεκτή καμία γραπτή απάντησή σου πίσω από την ασφάλεια το πληκτρολογίου.

      Reply
  2. Ελένη

    Πάντως αυτό που κυκλοφορεί ευρύτατα είναι η φωτογραφία του σκύλου του Γκούφη με την λεζάντα “θα φορολογήσουμε τον Πλούτο”…

    Reply
  3. Σουλιώτης Δημ.

    Σωστά όλα περί γερμανών φοροφυγάδων αλλά το θέμα δεν μπαίνει με εθνικά κριτήρια, μπαίνει με τακξικά κριτήρια. Ο τρόπος αυτός προσέγγισης τείνει αντικειμενικά να συσσκοτίσει το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής, οι συνέπειες της οποίες για τους εργαζόμενους και την φτοχολογιά είναι τεράστιες.

    Φοροδιαφυγή και μάλιστα ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΊΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΆΛΟ ΚΕΦΆΛΑΙΟ, ΑΦΟΎ Η ΝΟΜΟΘΕΣΊΑ ΕΙΝΑΙ τέτοια που κατά τρόπο επίσημο και απο χίλιους δύο δρόμους το μεγάλο κεφάλαιο απαλάσσεται απο τον φόρο. Η πολιτική και εκλογική ενσωμάτωση των μικροαστών όπως και της λεφόμενης επιστημονικής διανόησης στο σύστημα του δικομματισμού έγινε επίσης απο την πολιττική εξουσία του συστήματος με την προστασία και την συγκλαυψη της της φοροδιαφυγής σε βάρος των δυνάμεων και των δικαιώμάτων της εργασίας και της φτωχολογιάς.

    Η φοροδιαφυγή σε όλα τα νησιά ιδιαίτερα στα νησιά του κοσμοπολιτισμού οργιάζει. Ο τοπικός φορολογικός μηχανισμός είναι διαβρωμένος. Αυτός είναι που όταν έρχονατι κλιμάκια του ΣΔΟΕ ειδοποιούν την ντόπια μικροεποιχείρηση για να κάοβουν για 2-3 μέρες αποδείξεις κλπ.Στην Σαντορίνη, στην Πάρο, στην Μύκονο κλπ δεν υπάρχουν Γερμανοί αλλά η φοροδιαφυγή οργιάζει.

    Πρίν είχαν την φορολογία των ξενοδοχέιων στο 6 % αλλά η Ελλάδα είχε και έχει απο τα ακριβότερα σχεδόν ξενοδοχεία σε ολόκληρη την τουριστική Ευρώπη.

    Στην πραγματικότητα ένα μεγάλο τμήμα της υπαίθρου είναι “ΜΑΝΩΛΆΔΕΣ”, οργιάζει η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. όλοι το ξέρουν κα κανένας δεν κουνάει το κικρό του δαχτυλάκι. Είναι όλα γνωστά και στα κόμματα και στούς βουλευτές και τους περιφερειάρχες λκια στους δημάρχοτς και στα αγροτικά ανύπαρκατα συνδικάτα, στούς πάντες αλλά δεν γίνεται τίποτα!….
    Οι Γερμανοί φταίνε; Και κάτι ακόμα. Αν είναι αληθή τα όσα διατύπώνονται ως ειπωμένα απο τους φοροεισπράκτορες τότε είναι να απορεί κανείς γιατί δεν έχει υποβληθεί καμιά αναφορά εναντίον τους αφού όλα όσα παρατίθενται ω=ς λεχθέντα απο αυτούς είναι ισχυρισμοί ψευδείς, έρχονατι σε αντίθεση με τηνισχύουσα νομοθεσία, τον ίδιο τον νόμο αλλά και τα στοιχειώδη καθήκοντα των υπαλλήλων των ΔΟΥ, ΤΟΥ ΣΔΟΕ κλπ

    δ.σ

    Reply
  4. Σουλιώτης Δημ.

    ΤΟ “ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ” ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΈΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΑΚΡΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

    Δ. Σουλιώτης
    Υπέυθυνος ΚΙΦΒ

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.