.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Οι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Guardian


The_Guardian_logoΣε χθεσινό άρθρο του Guardian για τις διαπραγματεύσεις στο Γιούρογκρουπ και τις εξελίξεις στην Ελλάδα, γίνεται εκτεταμένη αναφορά και στις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το άρθρο με τον τίτλο «Η Ελλάδα παίρνει σανίδα σωτηρίας καθώς η ΕΚΤ συμφωνεί για επιπλέον 3,3 δισ. € κονδύλια έκτακτης ανάγκης», κλείνει με παράγραφο που φέρει τον μεσότιτλο «Οργή από την άκρα αριστερά».

Καθώς συνήθως στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σπανίζουν οι αναφορές στις πολιτικές θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν θα αποφύγουμε τον πειρασμό να σχολιάσουμε, παραφράζοντας τα λόγια του «Εθνάρχη» της …κεντροδεξιάς: Τουλάχιστον στην ενημέρωση, «έξω πάμε καλά»…

Παραθέτουμε το τελευταίο κομμάτι του άρθρου που αναφέρει τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ολόκληρο εδώ: theguardian).

Οργή από την άκρα αριστερά

Στην Αθήνα, το ακροαριστερό αντικαπιταλιστικό κόμμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντέδρασε με οργή στην απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει παράταση της δανειακής σύμβασης.

Κάτω από τον τίτλο «Είναι ώρα για ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση!», η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (που βρίσκεται στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και έχει ισχυρή εκπροσώπηση στην ΑΔΕΔΥ, ισχυρή συνδικαλιστική ένωση των δημοσίων υπαλλήλων της Ελλάδας) κατηγόρησε το Γιούρογκρουπ και την κυβέρνηση υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για το χειρισμό της ελληνικής κρίσης.

“Αυτό που συνέβη απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι η ΕΕ είναι η πιο αντιδραστική, αντιδημοκρατική και αυταρχική δομή στην Ευρώπη μετά τον ναζισμό,” είπε.

«Έχουμε μια ελληνική κυβέρνηση που δέχεται στην πραγματικότητα το συντριπτικό χρέος και τις άμεσες υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό, δεσμεύεται για δημοσιονομικά πλεονάσματα (δηλαδή λιτότητα), ζήτησε την παράταση της ισχύουσας δανειακής σύμβασης και δηλώνει ότι αποδέχεται το 70% του μνημονίου».

Ακόμη και αν υπάρξει μια πρόσκαιρη «συμφωνία – γέφυρα» κατά τους επόμενους μήνες, το κόμμα δήλωσε ότι θα ισοδυναμούσε με ‘κλωτσιά στην καρδάρα’.

«Τα ίδια προβλήματα θα παρουσιαστούν και πάλι με το ίδιο αποτέλεσμα της λιτότητας», είπαν οι υπερ-αριστεροί.

(Ολόκληρη η τοποθέτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εδώ: Είναι ώρα για ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση!)

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 90.00% ( 9
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “Οι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Guardian

  1. Ανώνυμος

    ότι θέλει βλέπει ο γκάρντιαν (κι ότι θέλει παραβλέπει)… Από το ΣΥΡΙΖΑ του 36% πήγε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ του… 0.6% για να μας τη συστήσει ως την “αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ”- τέτοια αντιπολίτευση που συναθροίζεται στις φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις κάνοντας τουμπεκί για την κυβέρνηση πρώτη φορά βλέπω (ίσως και γι’ αυτό να την ανακάλυψαν τα “λαγωνικά” του γκάρντιαν- κι αν δεν υπήρχε κατά το γνωστό “θα έπρεπε να την εφεύρουν”).
    Μήπως άρχισαν για τα καλά οι διαδικασίες συγκρότησης σε κάτι πιο σοβαρό του οπορτουνιστικού χώρου, μια που “χήρεψε” η θέση απ’ το ΣΥΡΙΖΑ και το σύστημα θέλει αναχώματα όσο ποτέ άλλοτε? Λέω μήπως…
    Κώστας Β.

    Reply
  2. Τrash

    Ε, όσο να το κάνεις οι εγγλέζοι προσπαθούν να προσποιηθούν πως το κόμμα που τους μάτωσε από το ’44 μέχρι το ’47, δεν υπάρχει. Τους προσβάλει η αποτυχία τους να το εξαφανίσουν μετά από τόσους κόπους.

    Μάλιστα είναι ακόμη πιο λογικό το άλμα από τον ΣΥΡΙΖΑ του 36% στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ του 0,6%, αν σκεφτούμε πως ακόμη και τα σύγχρονα ντοκυμανταίρ του ΒΒC χαρακτηρίζουν το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ (και φυσικά το Κόμμα πίσω από αυτά) “terrorist organization”.

    Τώρα κάποιοι “ακροαριστεροί” (εδώ δεν ξέρω αν γελάμε ή κλαίμε) χαίρονται γιατί αποφάσισαν να τους προβάλουν ως “δύναμη” τα προπαγανδιστικά μέσα του εγγλέζικου ιμπεριαλισμού.
    Κάτι δεν πάει καλά εδώ….

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.