.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πρωτοβουλία “διΕΕξοδος”: Τα βίντεο από την ιδρυτική συνέλευση


diEExodos-thiseio725Ιδιαίτερα μαζική και ελπιδοφόρα ήταν η ιδρυτική συνέλευση της πρωτοβουλίας «διΕΕξοδος», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στην Αθήνα, στο πάρκο του Θησείου.

Οι ομιλίες και η ζωντανή συζήτηση κράτησε αδιάπτωτο το ενδιαφέρον των εκατοντάδων συμμετεχόντων μέχρι αργά το βράδυ.

Η συνέλευση ξεκίνησε με σύντομο άνοιγμα από τον Νίκο Κρασάκη, μέλος του προσωρινού συντονιστικού της Πρωτοβουλίας. Στη συνέχεια, η Φλώρα Νικολιδάκη παρουσίασε την Διακήρυξη της Πρωτοβουλίας «διΕΕξοδος» εκ μέρους του προσωρινού συντονιστικού.

Ακολούθησε ο Νίκος Καπιτσίνης, μέλος της καμπάνιας για αριστερή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, LEXIT, ο οποίος μετέφερε εμπειρίες από την παρέμβαση στο Βρετανικό δημοψήφισμα και τον αγώνα που διεξάγεται καθώς και τις πολιτικές εξελίξεις μετά το αποτέλεσμα για brexit.

Δεκάδες ομιλητές πήραν το λόγο στη συνέχεια, καταθέτοντας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες απόψεις, όπως θα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν.

Στη συνέλευση διαβάστηκε χαιρετισμός της ΠΕΝΕΝ, που ανέφερε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν στάθηκε δυνατή η παρουσία στη συνέλευση, «παρά ταύτα όμως, να μας θεωρήσετε παρόντες καθώς με απόφαση του ΔΣ έχουμε αποφασίσει τη συμμετοχή μας στη συνέλευση, την οποία και χαιρετίζουμε».

diEExodos-thiseio-2Στη συνέλευση παραβρέθηκαν επίσης η Ζωή Ράικου, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, ο Παντελής Κοκκινόπουλος από την δημοτική κίνηση «Αυτοδιοικητική Ριζοσπαστική Ανατροπή Ναυπλιέων», η Σταυρούλα Δρακοπούλου, δημοτική σύμβουλος Μαραθώνα, ο Γιώργος Κοκκίνης, δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού, ο Νιαρχάκος Νιάρχος, δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης με την «Ανυπόταχτη Πετρούπολη», η Γεωργία Νίκα, δημοτική σύμβουλος Αγ. Αναργύρων, ο Πάνος Παπανικολάου και η Αντωνία Βαφειάδου, δημοτικοί σύμβουλοι Περιστερίου κ.ά.

Στο τέλος εγκρίθηκε από τη συνέλευση η Διακήρυξη της πρωτοβουλίας και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες συνελεύσεις και εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας αλλά και γειτονιές και δήμους στην Αττική, ώστε να δημιουργηθούν παντού επιτροπές της Πρωτοβουλίας Αγώνα «διΕΕξοδος».

Παράλληλα συνεχίζεται η καμπάνια συλλογής υπογραφών για την στήριξη και συμμετοχή στην Πρωτοβουλία, στο dieexodos@gmail.com.

Τις πρώτες 373 υπογραφές μπορείτε να δείτε εδώ: dieexodos.wordpress.com

Η Πρωτοβουλία «διΕΕξοδος» καλεί στη συγκέντρωση της Τρίτης 5/7, στον ένα χρόνο από το περήφανο «ΟΧΙ» του περσινού δημοψηφίσματος.

 

Άνοιγμα από τον Νίκο Κρασάκη:

 

Παρουσίαση της Διακήρυξης της Πρωτοβουλίας «διΕΕξοδος» εκ μέρους του προσωρινού συντονιστικού από την Φλώρα Νικολιδάκη:

 

Νίκος Καπιτσίνης:

 

Παντελής Βαϊνάς:

 

Χρήστος Σταθόπουλος:

 

Θοδωρής Βουρεκάς:

 

Αργυρή Ερωτοκρίτου:

 

Θανάσης Κανιάρης:

 

Σταμάτης Κυριακάκης:

 

Δημήτρης Πατέλης:

 

Νίκος Αργυρίου:

 

Μαρία Καϋμενάκη:

 

Γιώργος Σιώζος:

 

Ηλίας Κάνταρος:

 

Δημήτρης Σουλιώτης:

 

Γιάννης Περακάκης:

 

Ολύβια Τζιουβάρα:

 

Παντελής Βασιλείου:

 

Δέσποινα Κουτσούμπα:

 

Δημήτρης Κοσκινάς:

 

Δημήτρης Παπαζαχαρίας:

 

Ζέττα Μελαμπιανάκη:

 

Γιάννης Σηφακάκης:

 

Αντώνης Δραγανίγος:

 

Φλώρα Νικολιδάκη (Β):

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.