.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς στο κίνημα


sygkentrwsi-2Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος σε σύσκεψη τη Δευτέρα την Δευτέρα 09.11 στις 6.30 το απόγευμα στην Λέσχη Αναιρέσεις (Ιπποκράτους και Λασκάρεως).

Μπροστά στην απεργία της 12ης Νοέμβρη, το ασφαλιστικό, την κλιμάκωση της επίθεσης στη λαϊκή οικογένεια με αιχμή τους πλειστηριασμούς σπιτιών, το προσφυγικό, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε κοινή δράση και μονιμότερο συντονισμό των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος και της αριστεράς, η οποία μπορεί να αποτυπωθεί στην από κοινού στήριξη δράσεων (συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, λαϊκών συνελεύσεων ανά γειτονιά, κινητοποιήσεων ενάντια στη Frontex και το φράχτη του Έβρου κ.ά.).

Στη βάση αυτή προτείνεται κοινό κάλεσμα τόσο γα την απεργία όσο και για τις άλλες μάχες του κινήματος, και συντονισμός για μια κοινή παρέμβαση στα μεγάλα ανοιχτά μέτωπα της επίθεσης.

Το ανοιχτό κάλεσμα απευθύνεται στο ΚΚΕ, τη ΛΑΕ, την Αριστερή Ριζοσπαστική Κινηση, τη Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, τον Εργατικό Αγώνα,  το ΕΕΚ, τον Σύλλογο Κορδάτο, αγωνιστές που ανήκαν στη ΜΑΡΣ, την ΟΚΔΕ, την Πρωτοβουλία 17 Ιούλη και άλλες οργανώσεις της εκτός τειχών Αριστεράς.

Το κείμενο που προτείνει η ΚΣΕ:

ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12.11 ΚΑΙ ΤOΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ.

Αγαπητοί σύντροφοι και συναγωνιστές,

Οι εργαζόμενοι και ο λαός βρίσκονται μπροστά σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το κουαρτέτο των «θεσμών» (Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΜΣ) προωθούν μια αντιλαϊκή καταιγίδα βάρβαρων μέτρων λιτότητας και καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, με επίκεντρο την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, που συνυπέγραψε η κυβέρνηση με όλο το φθαρμένο μνημονιακό αστικό πολιτικό σύστημα, παρά και ενάντια στο συγκλονιστικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης του Ιούλη.

Μετά από έξι χρόνια μνημόνια τα μόνα αποτελέσματα που είχε αυτή η πολιτική ήταν η πρωτοφανής φτώχια, η εφιαλτική ανεργία και η μετανάστευση ιδιαίτερα των νέων, η διάλυση των δημόσιων αγαθών, η συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων, η εκτόξευση του χρέους, η κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, η διαρκής στυγνή επιτροπεία.

Η πολιτική αυτή εξυπηρετεί μόνο τις δυνάμεις του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που φορτώνουν την πρωτοφανή κρίση του καπιταλισμού στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Τον κεντρικό ρόλο στην επίθεση παίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόκειται για μια κυβέρνηση αντιλαϊκή, εχθρική απέναντι στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα..

Ο αγώνας για να μην περάσει το τρίτο μνημόνιο και συνολικά η πάλη για την ανατροπή της επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, αποτελούν το πιο επείγον και καθοριστικό ζήτημα για την εργατική τάξη και τον λαό. Η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί από ένα ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Το τελευταίο διάστημα, αναπτύσσονται ήδη σημαντικές κινητοποιήσεις κα αντιστάσεις απέναντι σε αυτή την πολιτική. Σταθμός σε αυτή την πορεία αποτελεί η απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Οι δυνάμεις που υπογράφουν την κοινή αυτή δήλωση καλούν:

– τους εργαζόμενους, τους άνεργους, την νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους. Να την κάνουν έναν μεγάλο σταθμό στην σύγκρουση με την κυβέρνηση και την τρόικα. Καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Μουσείο.

– να ξεπεράσουν την στάση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ που το καλοκαίρι με την ανοιχτή υπεράσπιση του ΝΑΙ μας έδειξε καθαρά πως έχει περάσει με το στρατόπεδο του αντίπαλου. Για να υπάρξει αποφασιστική κλιμάκωση μετά τις 12 Νοέμβρη. Ιδιαίτερα για να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό που μετατρέπει την ασφάλιση από κοινωνική δικαίωμα σε ατομική υποχρέωση και οδηγεί σε συντάξει πείνας. Για να έχει ο Τσίπρας την τύχη του Γιαννίτση. Κρίσιμο ζήτημα ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων για να περάσουν οι αγώνες στα χέρια των εργαζόμενων.

– σε οργάνωση του λαού σε επιτροπές αγώνα, σε λαϊκές συνελεύσεις κλπ ενάντια στην φοροληστεία για τα λαϊκά στρώματα, για την προστασία των δημόσιων αγαθών, για τα δημοκρατικά δικαιώματα της εποχής μας. Ιδιαίτερη αμεσότητα και κρισιμότητα αποκτά ο αγώνας για την προστασία των σπιτιών και της γης από τους πλειστηριασμούς και την κλοπή των τραπεζιτών.

– σε πάλη ενάντια στην εγκληματική πολιτική της «Ευρώπης-φρούριο» της ΕΕ και της κυβέρνησης για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Συμβάλλουν την οργάνωση της πάλης με κατ’ αρχήν σταθμούς το συλλαλητήριο σωματείων και συλλογικοτήτων στον Πειραιά 21 Νοέμβρη ενάντια στην Frontex και την διαδήλωση στις 23 Γενάρη στον Έβρο για το γκρέμισμα του φράχτη και την ασφαλή διέλευση των προσφύγων.

– καλούν τον λαό και τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις και την πορεία του Πολυτεχνείου. Να την μετατρέψουν σε σταθμό στην αντιιμπεριαλιστική και αντικυβερνητική πάλη. Θ πάρουν πρωτοβουλίες ενάντια στην κρατική καταστολή.

Δεσμεύονται να αναπτύξουν συστηματικά την κοινή δράση και τον διάλογο για την συμβολή τους σε ένα αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής της επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Για ένα πρόγραμμα αναγκών και δικαιωμάτων. Για την αντεπίθεση και την νίκη του κινήματος.

Για να συζητήσουμε πάνω σε αυτή την πρόταση σας καλούμε σε σύσκεψη την Δευτέρα 09.11 στις 6.30 στην Λέσχη Αναιρέσεις (Ιπποκράτους και Λασκάρεως)

Η Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 72.31% ( 13
Συμμετοχές )



25 σχόλια στο “Πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς στο κίνημα

  1. Κώστας Β.

    Κάντε εσείς τις οσμώσεις σας με τους συντρόφους σας της ΛΑΕ (που κατεβαίνει ξανά ΜΑΖΙ με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Εργ. Κέντρου Θεσ/νίκης, τόσο μεγάλο ήταν το χάσμα που τους χώριζε…) και τους υπόλοιπους του ιδίου φυράματος και μην ψάχνετε άλλοθι στο ΚΚΕ. Όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα πάντα άλλωστε.

    Reply
  2. G.T.

    Ρε παιδιά στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ έχουν λιώσει οι σόλες των παπουτσιών τους εδώ και ένα μήνα στις κινητοποιήσεις, τα συλλαλητήρια, τις διαμαρτυρίες, τις συσκέψεις, τις συνελεύσεις, τις πορείες και εσείς βγαίνετε τρεις μέρες πριν την απεργία και καλείται τις αριστερές δυνάμεις για από κοινού αγώνα; μας δουλεύετε;υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας;

    Reply
    1. ανκ

      Την αλλη φορα να εισαι ενημερωμενος.Η Εργατικη Αλληλεγγυη και το ΣΕΚ που συμμετεχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ εχουν κανει δεκαδες εξορμησεις τις τελευταιες 5 ημερες σε δημοσιες υπηρεσιες,δημαρχεια,περιφερειες,σχολες για την προπαγανδιση της απεργιας!

      Reply
      1. Θανάσης

        Σώπα, κάνατε τόσα πολλά πράγματα και για 5 ολόκληρες μέρες; Σε λυπήθηκε η ψυχή μου. Το ΠΑΜΕ προετοιμάζει την απεργία εδώ και ένα μήνα, όταν εσείς ψηφίζατε λευκό και λέγατε ότι είναι τουφεκιά στον αέρα.

        Α, και κάτι άλλο. Καλές οι δημόσιες υπηρεσίες και τα υπουργεία, αλλά την άλλη φορά περάστε και από κανένα χώρο δουλειάς…

        Reply
      2. Α, καλά

        Ολόκληρες πέντε μέρες προπαγανδίζατε την απεργία; Την έκτη τι κάνατε; Ξεκουραστήκατε; Ε, γιατί την έβδομη θα πηγαίνατε στην πορεία φαντάζομαι… ή μήπως όχι; Προτείνω λοιπόν να καλέσετε σε άμιλλα τον πρωθυπουργό της χώρας. Κι αυτός ξεπατώνεται στις διαπραγματεύσεις. Κι αν στο τέλος δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποιος κουράζεται κι αγωνίζεται περισσότερο ρίξτε ένα δημοψηφισματάκι. Ξέρετε εσείς.

        Reply
  3. G.T.

    και όλα αυτά όταν ψηφίσατε και λευκό στην απεργία;Τι να πει κανείς!!!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Λευκό ψηφίσαμε στο δικό σας πλαίσιο και όχι στις απεργιακές κινητοποιήσεις που μάλιστα προτείναμε περισσότερες. Αλλά μη σκας, βρήκατε πιστούς συμμάχους και υποστηρικτές στους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ και της ΑΔΕΔΥ. Μήπως έχει υπόψη σου ότι και στο χώρο των ναυτεργατών το ΠΑΜΕ ψήφισε μαζί με τους εργοδοτικούς το κλείσιμο της απεργίας;; Με τι μούτρα τώρα μας μιλάς για απεργοσπασία;

    Reply
    1. Κώστας Β.

      Όσο κι αν σας χαλάει την “επαναστατική” μόστρα να σας το χτυπάνε, λευκό ψηφίσατε στην πρόταση για απεργία. Με τη γνωστή επιχειρηματολογία βέβαια, ότι αν δεν είναι απεργία διαρκείας, μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα κοκ δεν έχει νόημα κλπ. άλλωστε προκηρύχθηκε “αργά” (κανονικά πρέπει να αποφασίζεται σήμερα και να γίνεται αύριο, ώστε να έχει τη μέγιστη συμμετοχή, ε;). Σε λίγο θα μας πείτε ότι η εργατική τάξη είναι έτοιμη να εξεγερθεί και το ΠΑΜΕ την εμποδίζει…
      Όσο για τις αθλιότητες περί “στηρίξεων” και “απεργοσπασίας” δεν αξίζει να απαντήσει κανείς στην ξεφτίλα… Απλά θέλει πολύ θράσος να συκοφαντείς και να διαβάλλεις το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που ματώνει κάθε μέρα στους χώρους δουλειάς για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Κι αυτό το θράσος είναι εκείνου που μιλάει για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Άιντε τώρα τραβήξτε να κάνετε καμια γραφική “αγωνιστική κινητοποίηση” με τους σφους σας του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΛΑΕ-ΜΕΤΑ-ΣΥΡΙΖΑ) όπως το δεκαπενταύγουστο που ψηφιζόταν το μνημόνιο Τσίπρα, που θα την πείτε και στο ΠΑΜΕ τρομάρα σας…

      Reply
    2. Θανάσης

      Μήπως έχεις υπόψην σου ότι και αυτή όπως και όλες τις απεργίες των ναυτεργατών τη σήκωσε μόνο του το ΠΑΜΕ και τα σωματεία ΠΕΜΕΝ/ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ/Μαγείρων που είναι μέλη του;

      Μήπως έχεις υπόψην σου ότι οι ναυτεργάτες απεργούν και στις 17;

      Μήπως μπορείς να μας πεις πόσους ναυτεργάτες έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τι έκαναν για την απεργία;

      Εξω από το χωρό πολλά τραγούδια λέγονται.

      Reply
  5. G.T.

    ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ ΠΕΣ/ΝΑΤ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Η όξυνση των προβλημάτων των ναυτεργατών καθιστά επιτακτική την ανάγκη οργάνωσης και συμμετοχής των ναυτεργατών στα καράβια, στη κλιμάκωση της απεργίας.
    Το συντονισμό της πάλης με το υπόλοιπο ταξικό – εργατικό κίνημα, ενάντια σ’ αυτή την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει στο στόχαστρό της, μαζί με τους εφοπλιστές την κατάργηση των ΣΣΕ, τη μείωση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, την κατάργηση του ΝΑΤ, τη μείωση των συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και τη ραγδαία υποβάθμιση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας.
    Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στην νέα 48ωρη απεργία από Τετάρτη 4 Νοέμβρη 06.00 π.μ. έως Παρασκευή 6 Νοέμβρη 06.00 π.μ. για την περιφρούρηση και επιτυχία της απεργίας.
    Τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ θέσαμε την πρότασή μας, να συντονίσουμε την πάλη μας, με το ταξικό εργατικό κίνημα στις 12 Νοέμβρη, με 24ωρη απεργία, με προοπτική κλιμάκωσης.
    Χρειάζεται να κατανοηθεί από τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, η σφοδρότητα των αντιλαϊκών μέτρων.
    Σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται να γίνει συζήτηση με τους ναυτεργάτες μέσα στα καράβια για την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα.
    Ρίχνουμε τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της απεργίας.
    Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση για την κατάσταση που βιώνουν οι μετανάστες σε όλη την ακτογραμμή του Αιγαίου.
    Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το δράμα που ζουν.
    ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ
    ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ
    Πειραιάς 3 Νοέμβρη 2015

    Reply
  6. G.T.

    Όπως ξέρεις (αν ξέρεις) η πρόταση για απεργία ήταν από το ΠΑΜΕ και ψηφίστηκε από τους υπόλοιπους (εκτός από εσάς που ψηφίσατε λευκό) . Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη λογική σας!!! Αν κατεβάσετε εσείς μια πρόταση και ψηφιστεί τότε θα την πάρετε πίσω; Θα πείτε Ε! Όχι και να μας ψηφίσετε! Εμείς σας κάναμε απλά μια πρόταση για να σπάσουμε πλάκα; Μας δουλεύεις άνθρωπέ μου; Ωστόσο το έχουμε ξεκάθαρο το ποιοι δουλεύουν για την επιτυχία της απεργίας, της κάθε απεργίας! Αν έχεις περάσει από το ΚΚΕ ξέρεις, και αν δεν έχεις περάσει ρώτα να μάθεις. Εξάλλου, του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει το γεγονός ότι βγαίνετε με ανακοίνωση τρεις ημέρες πριν την απεργία!!!!

    Reply
  7. αλήθειας

    Οπως ξέρετε φιλαράκια του ΚΚΕ, η απεργιακή λογική και πρόταση των δυνάμεων που πρόσκενται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ήταν και είναι λογική σταδιακής κλιμάκωσης των αγώνων, συντονισμού τους και διευθυνσής τους από τις συνελεύσεις των σωματείων.

    ΑΥΤΗ την λογική και πρόταση υποστηρίξαμε και παλευουμε εντός των συνδικάτων και εντός των εργαζομένων. Αυτό υποστηρίξαμε και στην ΑΔΕΔΥ και σαφώς/καλώς ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ την πρ΄τοαση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ η οποία ΔΕΝ βάζει καμμία προοπτική κλιμάκωσης των αγώνων, συντονισμού τους και διευθυνσής τους απο τις συνελευσεις των σωματείων.

    Η πρόταση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ πέρασε, διότι υποστηρίχτηκε από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ! Και φυσικά, εφόσον πέρασε η πρόταση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και έγινε -έτσι όπως πέρασε με κομπρεμί ΠΑΜΕ/ΚΚΕ με ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ- έστω κα ιαυτή η λειψή, και κουτσουρεμένη γραφειοκρατιή αγωνιστική πρόταση για απεργία, ΦΥΣΙΚΑ και παλεύεται απο τις δυνάμεις που πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και στην υπόλοιπη αντικαπιταλιστική κομμουνιστική Αριστερά.

    Οσον αφορά το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ ας μας απαντήσει γιατί πάλι με ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ έκλεισε την απεργία στους ναυτεργάτες;;;;

    Reply
  8. αλήθειας

    επίσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΈΧΕΙ ΚΑΛΈΣΕΙ ΔΗΜΌΣΙΑ για συμμετοχή και δουλειά στα σωματεία για την απεργία, απο την πρώτη στιγμή που ψηφίστηκε! Οπότε η απάτη που λέει το ΚΚΕ, είναι για τα μπάζα! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:

    http://antarsya.gr/node/3568

    Reply
  9. γκ

    “Συντροφοι” του ΚΚΕ με αυτο που κανατε σημερα στη Λεσβο,που εκεννωσατε καταληψη που στεγαζονταν προσφυγες,δε νομιζω οτι δικαιουστε να μιλατε για κινημα κλπ

    Reply
  10. G.T.

    Το κτίριο όπου στεγαζόταν παλιά το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο παρέμεινε υποχρεωτικά κλειστό για κάποια χρόνια, εξαιτίας σοβαρών φθορών που είχε υποστεί λόγω παλαιότητας.

    Προκειμένου το κτίριο αυτό να ξαναπάρει ζωή, τα μέλη των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου, αποφάσισαν με δική τους πρωτοβουλία να το επισκευάσουν και να το κάνουν λειτουργικό, προσφέροντας το μεράκι και την προσωπική τους εργασία.

    Από τότε, το κτίριο αυτό αξιοποιήθηκε για να στεγάσει πολύμορφες πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, για τις συνελεύσεις εργατικών σωματείων, γυναικείων και πολιτιστικών συλλόγων, για τη διενέργεια επιστημονικών ημερίδων, διαλέξεων και συνδικαλιστικών μαθημάτων. Λειτουργούσε επίσης ως κέντρο όπου σχεδιαζόταν η αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και μετανάστες, όπως επίσης και η ποικιλόμορφη βοήθεια προς εργαζόμενους και άνεργους, τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

    Ήταν το κέντρο όπου σχεδιαζόταν η ανάπτυξη της πάλης απέναντι στην αυθαιρεσία των εργοδοτών με στόχο τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής.

    Αυτό το κτίριο επέλεξε να καταλάβει η αυτοαποκαλούμενη «ομάδα αλληλέγγυων». Ένα κτίριο που δεν έχει ρεύμα, αλλά λειτουργεί στοιχειωδώς με γεννήτρια που πρέπει να εφοδιάζεται με βενζίνη, δεν έχει θέρμανση, ούτε χώρους για να πλυθούν άνθρωποι, ενώ μόλις που λειτουργούν οι τουαλέτες στον ένα όροφο, με λίγα λόγια, είναι ένα κτίριο που βρίσκεται πολύ πίσω από τις διεκδικήσεις του κινήματος για αξιοπρεπή και ανθρώπινη φιλοξενία και διαβίωση των μεταναστών.

    Στην παραπάνω ενέργεια προχώρησαν οι «αλληλέγγυοι» χωρίς να συζητήσουν, αλλά αντίθετα αγνοώντας πλήρως τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

    Όλες τις τελευταίες μέρες, μέλη και συνδικαλιστές των σωματείων του Εργατικού Κέντρου επισκέπτονταν καθημερινά τους πρόσφυγες που κατέλυαν στο χώρο, προσφέροντάς τους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

    Έτσι διαπιστώθηκε κιόλας ότι στο χώρο λειτουργούσε ένας ιδιότυπος ρατσισμός από όσους πρωτοστατούσαν στην κατάληψη, αποκλείοντας από το χώρο Ιρανούς και Αφγανούς, επιτρέποντας την παραμονή μόνο σε Σύριους. Κατά τη γνώμη μας μια τέτοια στάση δε διαφέρει καθόλου από τις φασιστικές αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής που δήθεν παρέχει βοήθεια μόνο σε ομοεθνείς. Κάτι τέτοιο είναι μακριά από κάθε έννοια αλληλεγγύης. Διαπιστώθηκαν επίσης και σημαντικές ζημιές σε τζάμια και σωληνώσεις ενώ οι συνθήκες υγιεινής ήταν ιδιαιτέρα άσχημες.

    Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε να αναλάβει η ίδια την ευθύνη του κτιρίου του παλιού Εργατικού Κέντρου, προσπαθώντας να εξασφαλίσει κατά το δυνατό τους καλύτερους όρους διαμονής των μεταναστών που θα ήθελαν να βρουν εκεί κατάλυμα. Αυτό όμως δεν επετράπη από τους «αλληλέγγυους», οι οποίοι έσπειραν τον πανικό στους πρόσφυγες που βρίσκονταν στο χώρο, καλώντας τους να εγκαταλείψουν το κτίριο. Πετροβόλησαν το κτίριο σπάζοντας περιμετρικά τα τζάμια, τρομοκρατώντας όσους πρόσφυγες είχαν απομείνει και αποκλείοντας ταυτόχρονα μέσα σ’ αυτό μέλη των σωματείων, γυναίκες και συνταξιούχους που είχαν βρεθεί εκεί για να εκφράσουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Έκαναν έτσι πλέον ξεκάθαρο, ποιοί τελικά ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν και ποιοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του δράματος των μεταναστών.

    Ρόλο πρωταίτιου στα γεγονότα αυτά έπαιξαν μέλη του αναρχικού χώρου της Μυτιλήνης, επώνυμοι του χώρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Εργατικής Λέσχης. Όλους αυτούς τους παραδίδουμε στη χλεύη των προοδευτικών ανθρώπων του νησιού.

    Κόντρα στις προσπάθειές τους αυτές να προβοκάρουν τη δράση αλληλεγγύης που αναπτύσσει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε σταθερά και με συνέπεια την οργάνωση της πολύμορφης εργατικής αλληλεγγύης σε όλους ανεξαιρέτως τους πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο, όπου κι αν βρίσκονται, από κοινού με την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που ξεδιπλώνεται άγρια σε βάρος τους από κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και κεφάλαιο.

    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

    Reply
    1. Μιχάλης

      Όλο σε “περίεργες” ιστορίες πάει και μπλέκει το ΚΚΕ. Καταρχήν πως μπορούν να συνυπάρξουν σε ένα σχετικά μικρό χώρο πρόσφυγες από Ιραν, Αφγανιστάν και Συρία ταυτόχρονα ; Είναι κτίριο “πολύ πίσω” για μία αξιοπρεπή διαβίωση , ωστόσο το ΠΑΜΕ αποφάσισε να αναλάβει αυτό τη διαχείρηση του κτιρίου για λογαριασμό των προσφύγων. Τέλος οι “τσαμουκαλεμένοι” μεσήλικες κύριοι που στέκονται έξω από το εκκενωμένο κτίριο μάλλον έτοιμοι για καυγά δείχνουν παρά αλληλέγγυοι.

      http://www.efsyn.gr/arthro/ypo-ton-elegho-toy-kke-ktirio-gia-ti-stegasi-prosfygon
      https://www.youtube.com/watch?v=vgZby7kOB3Q&feature=youtu.be

      Reply
  11. G.T.

    Προς Μιχάλη
    Είναι πολύ καλό το ότι ανέβασες αυτό το video! Είναι πλέον κατανοητό περί τίνος πρόκειται! Το δε σύνθημα που φωνάζουν οι σύντροφοί σου αποδεικνύει το επίπεδο, τη συνείδηση και το ρόλο σας! Πάντα τέτοια. Σε προτρέπω να το ανεβάςεις και κάπου αλλού για να καταλαβαίνει ο κόσμος……….

    Reply
    1. Μιχάλης

      Φίλε G.T. μάλλον βλέπουμε άλλα πράγματα στο ίδιο βίντεο : εγώ βλέπω νέους αγανακτισμένους από τη μιά μεριά , αμήχανους μεσήλικες από την άλλη. Ο μεγαλύτερος εχθρός του ΚΚΕ είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Δες χαρακτηριστικά τις εκλογές του Μάη του 2012 : δημοσκόπηση 2/2012 ΚΚΕ 8,7% συριζα 8,2%.Μετά αρχίζει ο βομβαρδισμός : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις φθηνές πατάτες στις 02/03/12 : “Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας»…” Μενδρέκας από την άλλη βγαίνει στα πάνελ και ομνύει : “δεν είμαστε αριστεροί, είμαστε κομμουνιστές” (φλέγον θέμα για το λαό!) . Και η βόμβα μεγατόνων της Παπαρήγα στη διακαναλική όπου αποκαλύπτει ότι ακόμη και σε περίπτωση που ανατεθεί η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο ΚΚΕ μετά από τις εκλογές της 7/5/2012, θα την καταθέσει άμεσα.
      Το αποτέλεσμα των εκλογών της 7/5 : ΣΥΡΙΖΑ 16,78 ΚΚΕ 8,48 (που να πήγε άραγε το 4%; ).
      Στη διακαναλική της 13/6 η Αλέκα συνεχίζει την ίδια στάση παρόλη την καταδίκη από τον κόσμο σας : ” το ΚΚΕ θα μείνει έξω από τη στρούγκα…” ΚΚΕ στο 4,5% ,παραλίγο να γίνει αυτό που είπε η Αλέκα όπου όμως στρούγκα=βουλή. Γι΄ αυτό λέω : μπλέκει το ΚΚΕ σε κάτι ιστορίες , έχετε χάσει πιά το βηματισμό σας με τον κόσμο…

      Reply
  12. Ηλίας Τζ.

    “…μπλέκει το ΚΚΕ σε κάτι ιστορίες , έχετε χάσει πιά το βηματισμό σας με τον κόσμο…”
    Είδαμε και σήμερα, ποιός έχει χάσει τον βηματισμό του με τον κόσμο….

    Reply
  13. G.T.

    Προς Μιχάλη
    Όταν λέει κάποιος ότι έχουμε χάσει το βηματισμό μας με τον κόσμο, θα πρέπει να θεωρήσω ότι αυτός ο κάποιος το λέει από τη σκοπιά εκείνου του οποίου οι θέσεις έχουν συσπειρώσει τον κόσμο!!! Το λέει εκείνος ο οποίος είδε ότι αυτή του η μετωπική προσπάθεια επιδοκιμάστηκε στις εκλογές με το συντριπτικό ποσοστό που πήρε, και προπαντός επιδοκιμάστηκε από το μαζικό λαϊκό κίνημα σαρώνοντας όλους τους υπόλοιπους! Έτσι δεν είναι; Αν λοιπόν είναι έτσι θα πρέπει να έχεις δίκιο η πολιτική του ΚΚΕ φταίει! Φταίει γιατί έδειξε ανοχή στο ΣΥΡΙΖΑ, φταίει γιατί συνεργάστηκε μαζί του σε ένα κάρο σωματεία, φταίει γιατί δεν αποκάλυψε τις αυταπάτες, την κοροϊδία και τον εμπαιγμό, φταίει γιατί έτρεξε να συνεργαστεί με τη ΛΑΕ, με αυτούς που όταν ήταν στην κυβέρνηση συμφωνούσαν στο 70% καλό μνημόνιο. Έτρεξε να συνεργαστεί με εκείνους που έβλεπαν καλό και έντιμο το 47σελιδο. Με εκείνους που λέγανε να πληρώσει και αυτός που δεν έχει. Φταίει γιατί ψήφισε λευκό στην απεργία. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ αλλά είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτό το κόμμα είναι που συσπειρώνει τον κόσμο, σε αυτό το χώρο ανήκεις; Ε λοιπόν το κόμμα σας έχει στείλει χιλιάδες αγωνιστές στα σπίτια του αγαπητέ γιατί πατάτε όχι σε δυο βάρκες αλλά σε πέντε. Ψάξε να βρεις τις θέσεις σας από την αρχή της οικονομικής κρίσης έως σήμερα και έλα να μας πεις ποια απ’ όλες προσεγγίζεις σήμερα. Ας ξεκαθαρίσετε πρώτα τι θέλετε και μετά ας συζητήσουμε

    Reply
  14. G.T.

    Προς Μιχάλη
    και κάτι τελευταίο που αφορά το video για την κατάληψη του παλιού εργατικού κέντρου Μυτιλήνης. Το Video δεν έχει μόνο εικόνα έχει και ήχο. Και στην μεν εικόνα βλέπει κανείς ήρεμους ανθρώπους στην είσοδο του κτηρίου (αμήχανους μεσήλικες τους αποκαλείς εσύ) οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν “αγανακτησμένους” που φωνάζουν το εξαιρετικό σύνθημα “ΚΚΕ, ΚΚΕ το κόμμα σου χαφιέ” Αυτούς αγαπητέ, στα παλιά χρόνια…., τους αποκαλούσαμε προβοκάτορες και τους συνδέαμε με συγκεκριμένο ύποπτο χώρο! ρώτα κανένα μεγαλύτερό σου να σου πει.

    Reply
  15. Μιχάλης

    G.T. τα χάλια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εμείς τα ξέρουμε και παλεύουμε να τα ξεπεράσουμε, ελπίζω να τα καταφέρουμε. Το πρόβλημα του ΚΚΕ είναι ότι δεν βλέπει τα δικά του χάλια και επαναλαμβάνει αυτοκτονικά τα ίδια και τα ίδια.
    Αν δεν κάνω λάθος το καταστατικό σας μιλάει για αυτοκριτική. Θα σε παρακαλούσα να μου πείς πότε η ηγεσία του ΚΚΕ έκανε αυτοκριτική (δημόσια εννοείται και για τα τωρινά, γιατί αυτοκριτική για το ’44 π.χ. μοιάζει με τις συγνώμες του πάπα). Τέλος στα περί χαφιέδων έχεις δίκιο, ας είμαστε προσεκτικοί όπως άλλωστε και στα περί προβοκατόρων.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.