.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σε ΝΑ Τουρκία και Κουρδιστάν η αποστολή των εκπαιδευτικών (Φωτό-Βίντεο)


5

Σε προσφυγικούς καταυλισμούς Κούρδων από το Κομπάνι η ελληνική αντιπροσωπεία από χθες

Έφτασε στους προσφυγικούς καταυλισμούς στην περιοχή του Σουρούτς της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες άνθρωποι από το ηρωικό κουρδικό Κομπάνι της Συρίας, η αντιπροσωπεία ελλήνων δασκάλων, συνδικαλιστών από τα εκπαιδευτικά σωματεία.

Η αντιπροσωπεία των σωματείων της εκπαίδευσης, πέρασε από την Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκε με τους συναδέλφους του συνδικάτου εκπαιδευτικών της Τουρκίας Egitim Sen, με την συνεργασία του οποίου οργανώθηκε η αποστολή αλληλεγγύης και συγκέντρωσης μεγάλης ποσότητας ειδών πρώτης ανάγκης (φαγητό, ρουχισμός, κ.α.).

egitimsen

egitimsen-

Στη συνέχεια, η ελληνική αποστολή κατευθύνθηκε προς τα Τουρκο-Συριακά σύνορα όπου βρίσκονται οι προσφυγικοί καταυλισμοί των Κούρδων από το Κομπάνι και την περιοχή της Ροζάβα.

katavl

katavlismos

Συγκινητικές ήταν οι επαφές και οι πρώτες επισκέψεις των μελών της αποστολής στην περιοχή. Στα σχολεία, μαζί με δασκάλους του καταυλισμού και παιδιά, πραγματοποιήθηκε τελετή. Μαθητές, Έλληνες και Κούρδοι δάσκαλοι τραγούδησαν και χόρεψαν: “Ζήτω η αντίσταση στο Κομπάνι”.

kobane_2

Περιοδεία έγινε σε γειτονιές της πόλης και στις σκηνές των προσφύγων, ενώ θερμή ήταν η συνάντηση με τους κούρδους και εθελοντές δασκάλους της περιοχής.

curuts

Από τη συζήτηση με την Fayza Abdi, αντιπρόεδρο του Λαϊκού Συμβουλίου του Κομπάνι:

“Στη Ροζάβα κάθε απόφαση παίρνεται μέσα από συνελεύσεις, όπου συμμετέχουν όλοι, ανεξάρτητα φύλου και εθνικότητας, συζητούν και διαμορφώνουν άποψη. Δεν είναι κάτι δύσκολο, είναι εύκολο και είναι αληθινό. Είναι πράξη. Εμείς δεν θα αφήσουμε να μας πάρουν πίσω την ελευθερία και τη δημοκρατία που κερδίσαμε!»
1-

“Δεν άφησαν τίποτα! Τα κατέστρεψαν όλα! Θέλουμε να γυρίσουμε στον τόπο μας.”

2-

Μαζί με δασκάλες από το Κομπάνι που ήρθαν να διδάξουν εθελοντικά στα παιδιά των καταυλισμών:

kobane_1

Η αποστολή συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες και θα υπάρξουν νέες ανταποκρίσεις.

Πίσω μας το ελεύθερο Κομπάνι!

6

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Σε ΝΑ Τουρκία και Κουρδιστάν η αποστολή των εκπαιδευτικών (Φωτό-Βίντεο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.