.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σφαγή στην ανατολική Ουκρανία – Στους 181 οι νεκροί


Στους 181 ανέρχονταν, το μεσημέρι της Τρίτης, οι νεκροί από την στρατιωτική «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» της κυβέρνησης του Κιέβου στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.

Σύμφωνα με την εισαγγελική αρχή της Ουκρανίας, στους νεκρούς από την πλευρά των αυτονομιστών προστίθενται άλλοι 59 από τα κυβερνητικά στρατεύματα και 293 τραυματίες.

Ωστόσο, κατά την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων δεν κατέστη σαφές αν στους αριθμούς συμπεριλαμβάνονται απώλειες από τις δυνάμεις αυτοάμυνας των περιοχών του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ.

Σύμφωνα πάντα με την Ουκρανική εισαγγελική αρχή, περισσότεροι από 220 άνθρωποι έχουν απαχθεί, συμπεριλαμβανομένων 12 πολιτών άλλων κρατών, ενώ 675 κατηγορούνται για «εγκληματικές ενέργειες», όπως τρομοκρατία και παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, ο εκπρόσωπος της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», Βλάντισλαβ Σελεζνιεφ, ανέβασε τον αριθμό των νεκρών από την πλευρά των δυνάμεων αυτοάμυνας των αυτονομιστών σε 300.

Η κυβέρνηση του Κιέβου βομβάρδισε το Λουγκάνσκ

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Τρίτης η κυβέρνηση του Κιέβου παραδέχτηκε επίσημα ότι η ουκρανική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε τη Δευτέρα το Λουγκάνσκ «με περισσότερους από 150 πυραύλους», για να στηρίξει την ουκρανική συνοριοφυλακή.

Φαίνεται ότι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Βιτάλι Γιαρένο, το εννοούσε όταν δήλωνε στο ρωσικό πρακτορείο RIANovosti ότι «τα κυβερνητικά στρατεύματα θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις μέχρι να μην υπάρχει ούτε ένας αυτονομιστής στην Ουκρανία».

 

lugansk

Προσοχή: Σκληρές εικόνες

Να σημειωθεί ότι οι σκληρές εικόνες από τον βομβαρδισμό αποκρύφθηκαν επιμελώς από τα δυτικά ΜΜΕ.

Το πρακτορείο Reuters προτιμά να φωτογραφίζει τους ναζί του Δεξιού Τομέα σε… συγκινητικές «ανθρώπινες» στιγμές, πριν εφορμήσουν στην ανατολική Ουκρανία.

Το πρακτορείο Reuters προτιμά να φωτογραφίζει τους ναζί του Δεξιού Τομέα σε… συγκινητικές «ανθρώπινες» στιγμές, πριν εφορμήσουν στην ανατολική Ουκρανία.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Σφαγή στην ανατολική Ουκρανία – Στους 181 οι νεκροί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.