.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Τουρκία: Ο Μουσταφά Γιαλτσινέρ (Κ.Ε. ΕΜΕΡ) μιλάει στην Παντιέρα


Moustafa-Yaltsiner-Pantiera-725Ο Μουσταφά Γιαλτσινέρ, μέλος της Κ.Ε. του Κόμματος Εργασίας (ΕΜΕΡ) και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων, παραχώρησε συνέντευξη στην Παντιέρα, την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015.

Το ιστορικό στέλεχος της τουρκικής αριστεράς, ήταν προσκεκλημένος του φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ως ομιλητής στην εκδήλωση με θέμα:

«Για μια νέα διεθνή των αγώνων και της αλληλεγγύης» -Η πάλη των λαών ενάντια στο φασισμό τον καπιταλισμό και τον πόλεμο.

Την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του στην εκδήλωση αυτή, καθώς και όλες τις υπόλοιπες ομιλίες, μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:
Αναιρέσεις 2015: Τα βίντεο της εκδήλωσης Διεθνιστικής Αλληλεγγύης

Ο σύντροφος Μουσταφά, απαντώντας στα ερωτήματα που του έθεσε η Παντιέρα, ανέλυσε την σημερινή κατάσταση του εργατικού κινήματος στην Τουρκία.

Αναφέρθηκε επίσης στα σενάρια συγκυβέρνησης που κυκλοφορούν, καθώς και στο κατά πόσον το HDP θα δώσει ανοχή.

Στον απόηχο της εκλογικής επιτυχίας του HDP, το οποίο, σπάζοντας το αντιδημοκρατικό φράγμα του 10% μπήκε πανηγυρικά στη νέα Βουλή, ο Μουσταφά Γιαλτσινέρ απαντάει σε ερωτήματα για τη δομή και τη λειτουργία του κόμματος αυτού, για τις ομοιότητες και διαφορές που παρουσιάζει με το PODEMOS της Ισπανίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ της Ελλάδας, καθώς επίσης αναφέρει μια σειρά άλλα κατατοπιστικά στοιχεία για το HDP.

Να σημειώσουμε ότι το στέλεχος του ΕΜΕΡ, πρώην πολιτικός κρατούμενος (19 χρόνια φυλακή – καταδικασμένος σε θάνατο κατά το παρελθόν), ζει στην Κωνσταντινούπολη και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην τουρκική αριστερά.

Δείτε οπωσδήποτε την ενδιαφέρουσα πολιτική συνέντευξη.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.