.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Σκοπευτήριο είναι πραγματικότητα (φωτορεπορτάζ)


  • [image_slider

Φωτογραφίες: Μιχάλης Μιλτσακάκης

 

Αθάνατοι οι μαχητές και οι μαχήτριες του ΕΑΜ ΕΛΑΣ Καισαριανής, των Ανατολικών συνοικιών, της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ στην μνήμη, στους αγώνες μας, και στις καρδιές μας

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 9 Μάη, ημέρα νίκης της Αντιφασιστικής Αντιναζιστικής πάλης των λαών, το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή δίπλα στο χώρο του Σκοπευτηρίου- στο Θυσιαστήριο της Λευτεριάς – όπου εκτελέστηκαν την 1Μάη του 1944, 200 κομμουνιστές.

Το Μουσείο βρίσκεται δίπλα στο Χώρο Εκτέλεσης και στο Μνημείο όπου την περίοδο της κατοχής εκτελέστηκαν από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους πάνω από 6οο αγωνιστές.

Η δημιουργία του Μουσείου σε μια εποχή ανόδου του φασισμού του ναζισμού και του ρατσισμού φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ιστορική μνήμη και εμπειρία και μας «διδάσκει» με πιο τρόπο μπορούν να ηττηθούν.

Το Σκοπευτήριο χώρος σύμβολο για το κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα για τη διεθνιστική πάλη των λαών όλου του κόσμου για τον σοσιαλισμό- κομμουνισμό, συμπληρώνεται από το Μουσείο και τα εκθέματά του.

Στα εγκαίνια συμμετείχε με αντιπροσωπεία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δ. Κουτσούμπα, όλες οι δημοτικές παρατάξεις της Καισαριανής, συλλογικότητες της αριστεράς και χιλιάδες λαού.

Επίσης το Σάββατο 7/5/2016 στο χώρο των εκτελέσεων στο σκοπευτήριο, ο Δήμος Καισαριανής πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης και τιμής στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της 1ης Μάη του 1944. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η δημοτική κίνηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς “Ανυπότακτη Καισαριανή”.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.