.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Όταν οι φονιάδες του NATO βαράνε το ζουρνά για να χορεύει ο Κοτζιάς….


kotz1Ασφαλώς οι περισσότεροι θα θυμούνται αυτό που είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας, πριν τις εκλογές, αναφερόμενος στη στάση μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των αγορών:

«Εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουνε, δεν θα παίζουνε αυτοί το ζουρνά και εμείς θα χορεύουμε».

Ως προς αυτό, ας κάνουμε λίγο υπομονή μέχρι το φινάλε του τραγικού χορού στον οποίο έχει οδηγήσει εκείνη η φοβερή στρατηγική «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή»

Υπάρχουν όμως και άλλοι χοροί!

Μετά τη λήξη της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια, οι υπουργοί των χωρών μελών του τραγούδησαν και χόρεψαν με νεκρο-έπαρση και γερο- έξαψη το “We are the World” (εμείς είμαστε ο κόσμος). Ή μάλλον γάβγιζαν…

Το χορό έσυραν ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι. Θυμίζουμε ότι, καταστατικά, η ευθύνη της «ασφάλειας της ΕΕ», ανήκει στο ΝΑΤΟ. Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε…

Μαζί και ο έλληνας υπουργός εξωτερικών της (πρώτη φορά) «αριστερής» κυβέρνησης Νίκος Κοτζιάς, ακολουθούσε περιχαρώς χάσκων, αγκαζέ με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Έτσι νομίζουν και έτσι θέλουν: Να είναι αυτοί ο κόσμος όλος. Συμβολικά, αλλά και πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά.Κανονικοί αλαζονικοί αυτοκράτορες. Το ίδιο ξιπασμένοι και ανόητοι όπως οι κατακτητές και σταυροφόροι όλων των εποχών.

Με μη επανδρωμένα αεροπλάνα (drones), βομβαρδιστικά και βόμβες διασποράς, να σκορπίζουν φτώχεια, πόνο και αίμα, να ληστεύουν λαούς και χώρες, να πνίγουν στη συνέχεια ανθρώπους στις θάλασσες. 10416618_10204522278399020_500308181467799205_n

Λίγες εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά τους, στη μαρτυρική Συρία, την ηρωίδα Παλαιστίνη, το χιλιοκομματιασμένο Ιράκ και τον πάντα αιματηρό Λίβανο, η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, με πρώτο ρόλο φυσικά στις ΗΠΑ, χτίζει γκρεμίζοντας τα πάντα, τον κόσμο της “νέας τάξης”, όπως τον θέλουν οι στρατιωτικοί και πολιτικοί μηχανισμοί που δρουν ως οι δυνάμεις της τάξης και ασφάλειας του σύγχρονου καπιταλισμού. Γεννώντας ταυτόχρονα, το αντι-διαμετρικό αλλά ομόρροπο φρικώδες είδωλο της δικής τους βίας στο πρόσωπο του φασιστικού ISIS, που δήθεν τους προκαλεί έκπληξη και αποτροπιασμό.

Το βίντεο είναι πραγματικό αποκρουστικό, προκλητικό, εμετικό. Έχει κάτι από τη δυσωδία των δημόσιων αποκεφαλισμών του ISIS. Οι δολοφόνοι εκατομμυρίων στον κόσμο, να διαλαλούν πως «αυτοί είναι ο κόσμος»!

Απορίας άξιο είναι το πώς αισθάνονται όχι οι Καμμένοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά εκείνοι που νομίζοντας ότι κάνουν αριστερή παρέμβαση στην αριστερή πτέρυγα της αριστερής τάσης της κάπως αριστερής κυβέρνησης, βρίσκονται τελικά να είναι όχι μόνο τραγικοί απολογητές των εταίρων της ΕΕ, αλλά και θλιβεροί ομοτράπεζοι του ΝΑΤΟ.

Π.Μ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 80.00% ( 5
Συμμετοχές )



7 σχόλια στο “Όταν οι φονιάδες του NATO βαράνε το ζουρνά για να χορεύει ο Κοτζιάς….

  1. Ηλέκτρα

    Το πιο εμετικό ήταν όταν τραγουδούσαν (μας χαλάνε πλέον και κάθε λέξη) το στίχο “we are the children”. Καταιγισμός εικόνων – στο μυαλό, από εκατομμύρια παιδιά που σκοτώνονται στους πολέμους τους, φεύγουν κυνηγημένα από τις πατρίδες τους, θαλασσοπνίγονται, πεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες, ξεπουλιούνται. Και ο Κοτζιάς χάσκων. Αυτήν την “πατρίδα” υπερασπίζεται στο τελευταίο του βιβλίο συνδέοντάς την με την αριστερά; Μια “πατρίδα” που πρέπει να σβήσει από το DNA του λαού της ό,τι έχει γραφτεί με βάση τις δικές του εμπειρίες και τους δικούς του αγώνες; “Αλληλέγγυος” με τα γεράκια του πολέμου ενάντια σε κάθε λαό που πέφτει στα νύχια τους;

    Reply
  2. Γιώργος Ιντζιρτζής

    Τώρα κατάλαβα γιατί ο Πάγκαλος (υπουργός Εξωτερικών στην υπόθεση Οτσαλάν) λεγόταν : Ο Μεγάλος Τραγουδιστής

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Καλά, ρε ανταρσυοναρίτες, θα μας τρελάνετε… εσείς δεν πανηγυρίζατε για τη “νίκη του λαού” όταν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ; Πάρτε τώρα να ‘χετε και τη νέα ΝΑΤΟϊκή βάση που ετοιμάζουν στο Αιγαίο οι σύντροφοί σας, και όλη η “νίκη” χάρισμά σας … μόνο που πάλι οι εργαζόμενοι κι ο λαός θα την πληρώσουν

    Reply
  4. kwstas

    καλε μου ανωνυμε
    η διαφορα σας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ειδικα το ΝΑΡ δε βρίσκεται στην εκτίμηση περι του χαρακτήρα της δεξιας αστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
    η διαφορα ειναι ότι εσεις μισειτε τόσο τον κόσμο και τις αναζητησεις του. Και θα τον μισειτε εως ότου κατανοήσει ότι ο Σταλιν ήταν μεγας, η Ρουμανια παραδεισος, ο Τζανετάκης σύντροφος πρωθυπουργός και φυσικά πως το Κόμμα είναι και μοναδικό όπως και η αλήθειά του.
    Άρα θα μισειτε τον κόσμο για πάντα καλέ μου

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Ωραία πολιτική συγκρότηση αποκτάτε εκεί στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΝΑΡ κλπ kwsta, πολιτική ανάλυση με ψυχολογικούς όρους (“μισώ τον κόσμο”- έτσι γενικώς- “είμαι ερωτευμένος/η με το σύριζα” κλπ). Είστε απίθανα τυπάκια ώρες-ώρες!

    Reply
  6. Μανόλης Αθανασίου

    Το ….ονοματάκι σου θα μας το πεις “σύντροφε” ανώνυμε εκ …Περισσού ορμώμενε;;; Ή μήπως θεωρείς πως η ανωνυμία (και η συνακόλουθη ασέβεια προς το blog που φιλοξενεί την ακατάσχετη και αντι-κομμουνιστική και αντισυντροφική μπουρδολογία σου) θα σου επιτρέπει εσαεί να “τα χώνεις” χωρίς να ακούς τον αντίλογο;;; Και μεγάλο άγχος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ – μεγάλες φουρτούνες στο ΚΚΕ μυρίζομαι από το σοβαρό κόσμο που ακόμη υπάρχει στις γραμμές του και δεν βολεύεται από το θρησκευτικό κογκλάβιο της υπεράσπισης του Μη-Σοσιαλισμού που γνωρίσαμε… και της Δευτέρας Παρουσίας τύπου λαϊκής εξουσίας (χωρίς επανάσταση!!!;;;) που επαγγέλεται… Ε, ρε γλέντια!!! Αλλά, θα βρεθούμε και θα τα πούμε στο κίνημα: ενάντια στα παλιά και τα νέα Μνημόνια, για την αντικαπιταλιστική Ανατροπή… Θα είσαι εκεί, ή θα αρκεστείς μία ακόμη φορά στις κομματικές παρελάσεις και παρλάτες;;;

    Reply
  7. Κύριε Αθανασίου,

    δε θα σας απαντούσα, αλλά μιας και μου απευθυνθήκατε προσωπικά (αν και με ελάχιστα ευγενικό τρόπο είναι αλήθεια) μπαίνω στον κόπο:
    Πέρα από τις αυθαίρετες ερμηνείες και τη μύτη λαγωνικού που σας διακρίνει (“μυρίζομαι φουρτούνες στο ΚΚΕ” κλπ., μόνιμοι ευσεβείς πόθοι του οπορτουνισμού, που όμως δυστυχώς για σας επιμένουν να μη δικαιώνονται) δείχνετε και ελάχιστα διαβασμένος σε ότι αφορά την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, με τα αμίμητα περί “λαϊκής εξουσίας στη δευτέρα παρουσία” (αυτό είναι κλεμμένο από τους συντρόφους σας του ΣΥΡΙΖΑ, ε;), “χωρίς επανάσταση” και λοιπές φαντασιώσεις.
    Φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό να ξέρει κανείς σώνει και καλά την πρόταση του ΚΚΕ αλλά άμα “τρώγεται” οπωσδήποτε να τη σχολιάζει, καλό θα είναι τουλάχιστον να τη μάθει πρώτα. Και ένας πολύ καλός τρόπος είναι να διαβάσει το Πρόγραμμα που ψηφίστηκε από το 19ο Συνέδριο. Όχι τίποτα άλλο, αλλά να μη διαδίδει δεξιά κι αριστερά εμμονές που δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα και καθιστούν και τον ίδιο σχετικά γραφικό.
    Δεν θα επανέλθω
    Ο προηγούμενος ανώνυμος (και -όπως φαίνεται- οπαδός του ΚΚΕ)

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.