.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!


katastoli-150715Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την ανεργία, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας: ξύλο, χημικά, συλλήψεις. ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο μέλη της ΟΚΔΕ Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα και τον αυταρχισμό.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών.

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου θα δοθεί συνέντευξη τύπου για τους συλληφθέντες, Κωλλέτη 14α, 12:00 πμ.
Την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Το Πολιτικό Γραφείο της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.