.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Έξω από τα γήπεδα του Μουντιάλ…


Ενώ τα ΜΜΕ παγκοσμίως έχουν στραμμένη την προσοχή στους αγώνες του Μουντιάλ στα υπερμεγέθη (και πανάκριβα) γήπεδα της Βραζιλίας, στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της λατινοαμερικάνικης χώρας συνεχίζονται οι διαδηλώσεις ενάντια στο Παγκόσμιο Κύπελο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τη Δευτέρα διαδηλωτές έκαψαν ένα ομοίωμα του Παγκοσμίου Κυπέλου, απαιτώντας μεγαλύτερες επενδύσεις στην Υγεία και την Παιδεία.

Οι διαδηλωτές στην Μπραζίλια και το Σάο Πάουλο, το επίκεντρο του πρόσφατου κινήματος διαμαρτυρίας ενάντια στο Μουντιάλ, σχημάτισαν μικρές ομάδες μέσα σε μία τεράστια αστυνομική δύναμη.

«Θέλω να δω έναν εργάτη να κερδίζει τα ίδια χρήματα με τον Νεϊμάρ», ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα για περίπου 200 διαδηλωτές στη Μπραζίλια που διαδήλωσαν από τον σταθμό λεωφορείων προς το στάδιο όπου ο διάσημος επιθετικός οδήγησε τη χώρα του στους 16.

Διαδήλωση του Κινήματος Αστέγων Εργατών.

Στο Σάο Πάολο, περίπου 200 διαδηλωτές, περικυκλωμένοι από 200 αστυνομικούς των βραζιλιάνικων ΜΑΤ και άλλους 50 έφιππους, διαδήλωσαν προς το οικονομικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 25 χλμ από το στάδιο όπου η Ολανδία νίκησε τη Χιλή.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα κόκκινο πανό που έγραφε «όχι στην καταστολή», και λογομάχησαν με διάφορους κατοίκους ουρανοξυστών που ούρλιαζαν από τα μπαλκόνια τους καθώς έβλεπαν το ματς στο οποίο έπαιζε η εθνική Βραζιλίας.

«Οι διαδηλωτές δεν είναι πολλοί εξαιτίας της αστυνομικής καταστολής την πρώτη μέρα του κυπέλλου», λέει ο 36χρονος Ροντρίγκο Αντώνιο, αναφερόμενος στα δακρυγόνα, τις χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και τις πλαστικές σφαίρες που χρησιμοποίησε η αστυνομία για να διαλύσει τους διαδηλωτές στις 12 Ιουνίου, την ημέρα έναρξης του μουντιάλ στο Σάο Πάουλο.

Στο τέλος της διαδήλωσης, η αστυνομίας συνέλαβε δύο διαδηλωτές κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.