.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αγώνας ενάντια στο ΚΥΤ Ηλιούπολης – Αργυρούπολης


kytΗ Συσπείρωση πολιτών ενάντια στο ΚΥΤ Ηλιούπολης- Αργυρούπολης καλεί σε ανοιχτή συνέλευση με θέμα “Πώς θα συνεχίσουμε και θα οργανώσουμε τον αγώνα μας”, την Τετάρτη 16 Ιούλη, στις 7.30μμ, στο Υπαίθριο θέατρο του 15ου δημοτικού σχολείου

Μετά τη συνέλευση θα γίνει προβολή της ταινίας του Μάριου Νόττα ΚΥΤ ( Κινητοποίηση Υπερυψηλής Τάσης ). Το 2002 οι κάτοικοι της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης έκαναν για 6 μήνες κατάληψη στην είσοδο του εργοταξίου της ΔΕΗ για να εμποδίσουν την κατασκευή του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ). Τον Μάιο του 2003 ήρθαν αντιμέτωποι με 25 κλούβες ΜΑΤ όταν το υπουργείο Περιβάλλοντος και η διοίκηση της ΔΕΗ εγκατέστησαν το ΚΥΤ στον Υμηττό.

Μετά από τις πιέσεις και τους αγώνες των κατοίκων λειτούργησε στα 150/20 KV. Οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις υπερυψηλής τάσης είναι δίπλα στο 3ο Λύκειο και στο νηπιαγωγείο. Τα σχέδια επέκτασης του ΚΥΤ είναι άμεσα συνδεδεμένα με το ξεπούλημα του Ελληνικού και της ΔΕΗ, την καταστροφή του Υμηττού και φυσικά τον αυτοκινητόδρομο. Ο αγώνας ενάντια στο ΚΥΤ είναι κοινός με τον αγώνα για να γίνει το Ελληνικό πάρκο υψηλού πρασίνου.

Μετά από 9 χρόνια οι προσφεύγοντες κάτοικοι δικαιώθηκαν οι αυθαίρετες όμως εγκαταστάσεις του ΚΥΤ υπάρχουν για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια επέκτασης στο αρχικό μέγεθος των 400/150KV.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.