.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΑΔΕΔΥ: Η πλειοψηφία μπλοκάρει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία ενάντια στο νέο μνημόνιο


MaskesΔήλωση των εκπροσώπων των παρεμβάσεων κινήσεων συσπειρώσεων στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Αδαμόπουλου Νίκου, Βαϊνά Παντελή για τη συνεδρίαση της Ε.Ε. στις 16/7/15

Στις 16/7, μια μέρα μετά την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και το μεγάλο απογευματινό συλλαλητήριο (που γνώρισε άγρια καταστολή) συνεδρίασε η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ για να εξετάσει με ποιον τρόπο θα κλιμακωθούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ προτείναμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 22/7, που θα ψηφίζεται το δεύτερο νομοσχέδιο, και παλαϊκό συλλαλητήριο την ίδια μέρα.

Την πρόταση μας για απεργία ψήφισαν μόνο οι εκπρόσωποι του ΜΕΤΑ και ο Ντριβαλάς (ΠΑΣΚΕ , ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ τοποθετήθηκαν ενάντια σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση, ενώ η ΑΝΑΤΡΟΠΗ δήλωσε πως θα ψήφιζε απεργία αν ήταν ομόφωνη απόφαση).

Ταυτόχρονα θέσαμε την αναγκαιότητα να πάρει γενικότερες πρωτοβουλίες συσπείρωσής και συντονισμού η ΑΔΕΔΥ μπροστά στην προδοτική σιωπή της ΓΣΣΕ και την εκκωφαντική απουσία των συνδικάτων του ιδιωτικού τομέα. Προτείναμε να συγκληθεί νέα σύσκεψη με ομοσπονδίες, σωματεία, συνταξιούχους και νεολαία τη Δευτέρα 20/7 για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων.

Για το θέμα της σύσκεψης υπήρξε σφοδρή αντίδραση από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο να κληθούν πρωτοβάθμια σωματεία, ενώ το ΠΑΜΕ δεν πήρε θέση. Επειδή δεν πλειοψηφούσε καμία πρόταση για τη ζήτημα, το ΜΕΤΑ μετακινήθηκε στο να κληθούν μόνο ομοσπονδίες από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κάτι που τελικά ήταν και η απόφαση.

Επίσης θέσαμε ζήτημα να πάρουν θέση όλες οι παρατάξεις για το θέμα της ρήξης με ευρωζώνη και ευρωπαϊκή ένωση (παρόλο που υπάρχει σχετική απόφαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ που όμως αμφισβητούν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ).

Θεωρούμε πως είναι υποκριτικό πια να λένε κάποιοι ανατροπή των μνημονίων και παράλληλα πάση θυσία μέσα σε ευρώ και ΕΕ και δηλώσαμε πως υπάρχει άμεση ανάγκη να τοποθετηθεί ξεκάθαρα η ΑΔΕΔΥ υπέρ της ρήξης και της εξόδου από Ευρώ και ΕΕ.

Είναι πλέον ολοφάνερο πως οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ (μετονομαστήκανε τώρα σε ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ) με την διευκόλυνση που τους παρέχει με την στάση του το ΠΑΜΕ προσπαθούν να μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια και αγωνιστική πρωτοβουλία ενάντια στο μνημονιακό διευρυμένο πλέον μαύρο μέτωπο του ΝΑΙ και τη υποταγής.

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

Αδαμόπουλος Νίκος
Βαϊνάς Παντελής

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



6 σχόλια στο “ΑΔΕΔΥ: Η πλειοψηφία μπλοκάρει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία ενάντια στο νέο μνημόνιο

  1. ΄Εφη

    Mήπως να γράφατε και με ποιο σκεπτικό δεν δέχτηκαν την απεργία στις 22 Ιούλη; γιατί και μόνο ότι ο Συριζα (ΜεΤα) τη δέχτηκε, και ξέροντας ότι η ανταρσύα είναι ουρίτσα του σύριζα με βάζει σε σκέψεις για αυτή την απεργία. Ο Σύριζα μας φόρτωσε το μνημόνιο και τώρα η συνδικαλιστική του παράταξη λέει απεργία. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

    Reply
    1. ΓΚ

      Ωραιο το ανεκδοτακι σου…Εσεις που για πολλοστη φορα συμπραττετε με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ..Ουτε λογος εε?

      Reply
  2. ΄Εφη

    Δε συνηθίζω να λέω ανέκδοτα όταν μιλάω σοβαρά. Δεν ξέρω για σένα βέβαια. Πού συμπράξαμε με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ; Στην απεργία της προηγούμενης βδομαδας γιατί συμφώνησαν κι οι άλλες παρατάξεις και σ’ αυτήν όχι; Εγώ ζήτησα το σκεπτικό και των άλλων παρατάξεων αλλά απ’ ό,τι φαίνεται έχετε πρόβλημα να το δώσετε. Δε σας συμφέρει; δείχνει τη δική σας σύμπραξη με το ΜΕΤΑ; (Σημειωτέον: Το ΜΕΤΑ είναι του Σύριζα που τα έχει κάνει πλακάκια με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ στη βουλή για να περάσει το μνημόνιο.Αλλ΄αυτό εσάς δεν σας πειράζει.) Το δικό σας πλαίσιο για αυτή την απεργία ποιο είναι; Μήπως είναι “οι κακοι οι ξένοι που ανάγκασαν την κυβέρνησή μας να υπογράψει το μνημόνιο, ενώ δεν ήθελε;” Δεν μπορω να φανταστώ ότι καταγγέλλετε ΚΑΙ την κυβέρνηση μαζί με τους εταίρους και έρχεται και το ΜΕΤΑ μαζί σας σ’ αυτή την απεργία. ΄Εχω άδικο;
    Και μετά από ποιον ζητάτε να πάρει γενικότερες πρωτοβουλίες συσπείρωσης και συντονισμού; Απ’ την ΑΔΕΔΥ; Ποιος είπαμε λέει ανέκδοτα;

    Reply
    1. Βαγγέλης

      Ειλικρινά ρε συναγωνιστές του ΚΚΕ έχετε σκεφτεί ποτέ, μήπως, ότι ΌΝΤΩΣ μπορούν εργατικά κομμάτια που έχουν αναφορά σε κάποιο αστικό ή μικροαστικό κόμμα να τραβήξουν αντίθετη ρότα ή μόνο σε διακηρυκτικό πλαίσιο τα λέτε? Στην ΑΔΕΔΥ το ΜΕΤΑ εδώ και πολύ καιρό τίμια και ξεκάθαρα έχει διαχωρίσει την θέση του από τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ και αναγνωρίζει την αναγκαιότητα για έξοδο από ΕΕ-Ευρώ και μονομερή διαγραφή όλου του χρέους.

      Reply
      1. ΄Εφη

        Και για τα μέσα παραγωγής ποιος προτείνουν να τα έχει; Οι υγιείς επιχειρηματίες; Δηλαδή ό,τι λέει και το λόμπυ της δραχμής;
        ΄Ασε μεγάλε που θα μας πεις για τιμιότητα και ξεκαθαρο μήνυμα απ’ τους συριζαίους συνδικαλιστές…. Ετοιμάζουν τον καινούριο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Και ψαρεύουν σε θολά νερά. Για την κυβέρνηση δουλεύουν.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          @ Βαγγέλης:
          …όσο “τίμια και ξεκάθαρα” διαχώριζε τη θέση της η ΠΑΣΚΕ από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ συμβάλλοντας τα μέγιστα στον εκφυλισμό του σ.κ.
          Αλήθεια τα πιστεύετε αυτά που λέτε ρε ανταρσυόπουλα ή σύμμαχοι σας είναι- κακιά κουβέντα δε λέτε; Ο κατήφορος σας συνεχίζεται απρόσκοπτα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.