.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό – Συγκέντρωση στο «Γ. Γεννηματάς»


romanos

Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής έξω από το Γενικό Κρατικό νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου και νοσηλεύεται.

Περισσότερα από 700 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο σε σημείο από το οποίο υπήρχε οπτική επαφή και επικοινωνία με τον Νίκο Ρωμανό, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 10 Νοέμβρη ζητώντας να του χορηγηθούν οι εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται για να σπουδάσει, τις οποίες εκδικητικά κι αυθαίρετα του στερούν η διοίκηση των φυλακών και η κυβέρνηση.

Από νωρίς το απόγευμα ο προαύλιος χώρος του νοσοκομείου ήταν κατειλημμένος από διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ μηχανάκια της ΔΕΛΤΑ βρίσκονταν ακροβολισμένα στους γύρω δρόμους. Περίπου στις 17:30 έφτασε στο νοσοκομείο μαζική μοτοπορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, την οποία επίσης ακολουθούσαν ΔΕΛΤΑδες.

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν για άλλη μια φορά την στήριξη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα που δίνει ο Νίκος Ρωμανός, ενώ μετά την επικοινωνία μαζί του φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή ο δικηγόρος του Ν. Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αναφερόταν στη δραματική κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας ο οποίος ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να υποστεί ανακοπή.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 96.67% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.