.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αντίο καπετάνιε Φιντέλ!


castro-1959Έφυγε ένας μεγάλος επαναστάτης του αιώνα μας.

Όχι όμως ο τελευταίος όπως λένε. Οι επαναστάσεις δεν τελείωσαν!

Ο Φιντέλ θα μείνει αθάνατος στη μνήμη και στη σκέψη όσων μάχονται για μια άλλη κομμουνιστική κοινωνία, όπως έμεινε και ο Τσε. Και αυτό έχει τη σημασία του και τις εξηγήσεις του.
Ο Φιντέλ μέχρι την τελευταία του στιγμή είχε διαυγές επαναστατικό πνεύμα. Σε μια συζήτησή του με τον Michel Chossudovsky στις 15 Οκτώβρη 2010 έλεγε:

“το καπιταλιστικό σύστημα και η οικονομία της αγοράς που πνίγουν την ανθρώπινη ζωή, δεν πρόκειται να εξαφανιστούν εν μία νυκτί. Ο ιμπεριαλισμός βασίζεται στην ισχύ, σε πυρηνικά όπλα και συμβατικά όπλα με σύγχρονη τεχνολογία. Πρέπει να εξαφανιστεί αν θέλουμε να επιβιώσει η ανθρωπότητα. (…)
Στη Χιλή, 33 μεταλλωρύχοι εγκλωβίστηκαν κάτω από τη γή και ο κόσμος χαίρεται με την είδηση ότι 33 άνθρωποι σώθηκαν (…) Γιατί να μη σωθούν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι σε ένα τεράστιο κίνδυνο; (…)

Σε ένα πυρηνικό πόλεμο, η “παράπλευρη απώλεια” θα ήταν η ζωή όλης της ανθρωπότητας”.7c5d78cb06dddbb56d5dddfaf52f713f


Προτιμούσε να μάχεται, αντί να κλαίγεται για τους “αρνητικούς συσχετισμούς” και να λοιδορεί άλλους για τις ανεπάρκειες, τις ευθύνες, τα λάθη του κινήματος.


Ας τον απολαύσουμε:

“Πρέπει να βρεις τρόπο να προσεγγίσεις τις ενημερωμένες μάζες. Η λύση δεν είναι οι εφημερίδες. Υπάρχει το internet. Είναι φτηνότερο και πιο προσβάσιμο (…) Λαμβάνω καθημερινά ένα newsletter με άρθρα στο internet,με πάνω από 100 σελίδες τη μέρα”

Ο πιο νέος των νέων διότι ήταν ένας επαναστάτης!!!!

Π.Μ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 96.67% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.