.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ανταρσία στα Χανιά:Δελτίο Τύπου απο την επίσκεψη στο νοσοκομείο Χανίων


 Επίσκεψη της Δημοτικής Κίνησης Ανταρσία στα Χανιά νοσοκομείο Χανίων.ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δελτίο Τύπου

Κλιμάκιο της δημοτικής κίνησης «Ανταρσία στα Χανιά» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Σεραφείμ Ρίζο και με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Ελένη Τσουρουνάκη, Χρήστο Κιούπη και Ειρηναίο Μαράκη καθώς και με την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη με την «Ανυπότακτη Κρήτη – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση» Μαργαρίτα Παπαμηνά, επισκέφτηκε το χώρο του νοσοκομείου Χανίων. Ακολούθησε συνάντηση της αντιπροσωπείας της κίνησης με τα ΔΣ των εργαζομένων στο νοσοκομείο και της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων.

Κοινή ήταν η διαπίστωση της άθλιας κατάστασης που έχει επέλθει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στα δημόσια νοσοκομεία. Η άνοδος της βρεφικής θνησιμότητας, η επανεμφάνιση εξαφανισμένων ασθενειών, η μείωση του προσδόκιμου ζωής, η άνοδος των δεικτών θνησιμότητας, η αύξηση των ψυχιατρικών και καρδιολογικών νοσημάτων είναι συνέπειες της κρίσης και της εφαρμογής των πολιτικών των μνημονίων που έχει στερήσει, από την πλειοψηφία του πληθυσμού τόσο τους όρους υγιούς διαβίωσης όσο και του δικαιώματος στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
Τονίστηκε από την πλευρά των εργαζομένων ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν 214 κενά σε διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό και περίπου 120 γιατρών. Και αυτό σε μια περίοδο που οι επισκέψεις ασθενών στο νοσοκομείο έχουν αυξηθεί κατά 40%, λόγω της διάλυσης του ΕΟΠΥΥ. Η περικοπή των κονδυλίων κατά 2,3 δις στα τελευταία 4 χρόνια έχει οδηγήσει σε απλήρωτες εφημερίες καθώς και σε τραγικές ελλείψεις σε αναλώσιμο υλικό.

Επίσης κοινή ήταν η διαπίστωση ότι στα Χανιά δεν αναπτύχθηκαν ποτέ κέντρα υγείας αστικού τύπου για την α/βαθμια περίθαλψη. Ταύτιση υπήρξε και στο γεγονός ότι υπάρχει άμεση ανάγκη ύπαρξης αντίστοιχων δομών με μόνιμο προσωπικό και προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας, χωρίς μετακινήσεις προσωπικού και ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ο σύντροφος Ρίζος μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι στο επόμενο διάστημα η άρχουσα τάξη προτίθεται να εντείνει τις επιθέσεις της ενάντια στο εθνικό σύστημα υγείας με νέες περικοπές, κλεισίματα και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, με διαθεσιμότητες προσωπικού και την αξιολόγηση. Στηρίζουμε από την πλευρά μας, τόνισε, τους αγώνες των εργαζομένων, τις απεργίες, τις προσπάθειες από τα κάτω συντονισμού, καθώς και των κατοίκων πολλών περιοχών που όλο το προηγούμενο διάστημα υπεράσπισαν τα νοσοκομεία μας και το δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια υγεία για το σύνολο του πληθυσμού . Η όποια δημοτική αρχή προκειμένου να υπερασπίσει το δικαίωμα όλων στη ζωή και στην υγεία, θα πρέπει να μη σεβαστεί και να συγκρουστεί άμεσα με το νομικό και πολιτικό οπλοστάσιο των μνημονίων.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Επίσκεψη της Δημοτικής Κίνησης Ανταρσία στα Χανιά νοσοκομείο Χανίων.

Κλιμάκιο της δημοτικής κίνησης «Ανταρσία στα Χανιά» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Σεραφείμ Ρίζο και με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Ελένη Τσουρουνάκη, Χρήστο Κιούπη και Ειρηναίο Μαράκη καθώς και με την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη με την «Ανυπότακτη Κρήτη - Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση» Μαργαρίτα Παπαμηνά, επισκέφτηκε το χώρο του νοσοκομείου Χανίων. Ακολούθησε συνάντηση της αντιπροσωπείας της κίνησης με τα ΔΣ των εργαζομένων στο νοσοκομείο και της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων.

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.