.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ξάνθης για το ζήτημα της αρχιτεκτονικής σχολής


antarsya-xanthisΝα αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους για το ζήτημα της αρχιτεκτονικής στην Ξάνθη. Η νεολαία θα ζήσει και θα σπουδάσει σύμφωνα με τις ανάγκες της.

Η εικόνα του κτιρίου της αρχιτεκτονικής σχολής του ΔΠΘ μετά το πέρας της κακοκαιρίας, μόνο ως σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μπορεί να χαρακτηριστεί. Η χρόνια έλλειψη συντήρησης και τα «μπαλώματα» του κτιρίου που «προσωρινά» για 16 χρόνια στεγάζεται η σχολή (αρχικά προοριζόταν για βιβλιοθήκη) το καταστούν πλέον επικίνδυνο και μη βιώσιμο.

Η πολιτική της υπό-χρηματοδότησης, των εργολάβων και της Ε.Ε που τσακίζει τα πανεπιστήμια και την εκπαίδευση συνολικότερα, δεν είναι αντικείμενο διαχείρισης ώστε να καλύψει τις ανάγκες του λαού, παρά μόνο ανατρέπεται.

Απαιτείται άμεσα έκτακτη κρατική χρηματοδότηση καθώς και επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των πανεπιστημίων με το PSI ώστε οι φοιτητές να έχουν αξιοπρεπείς κτιριακές εγκαταστάσεις, σίτιση, στέγαση, μεταφορές.

Χρειάζεται να μην πληρωθεί το χρέος και η διαγραφή του ώστε να βρεθούν τα λεφτά για παιδεία, υγεία, μισθούς, συντάξεις.

Χωρίς ρήξη με τις συνθήκες που δημιουργεί η Ε.Ε και έξοδο από ευρώ-Ε.Ε δεν μπορεί να χαραχτεί ριζικά διαφορετική πολιτική για την εκπαίδευση.

Τα πανεπιστήμια και οι σχολές παραμένουν κοιτίδα δημοκρατίας, συλλογικότητας και αγώνα. Τα δικαιώματα αυτά όπως της προπαγάνδισης δράσεων και αποφάσεων έχει κατακτηθεί κυριολεκτικά με αίμα!

Στην Ξάνθη οι δημοτικές αρχές εδώ και καιρό προσπαθούν να επιβάλουν τον σκοταδισμό. Αφού διώκουν αφισοκολλητές, κατεβάζουν τα πολιτικά (και μόνο) πανό και αφίσες από κάθε σημείο της πόλης και τραμπουκίζουν μέλη αριστερών οργανώσεων όταν αυτά διακινούν τα υλικά τους, ανακάλυψαν τώρα το νέο πρόβλημα της πόλης στο πανό των φοιτητών της αρχιτεκτονικής στις καπναποθήκες.

Τον μόνο που θυμίζουν είναι ο «Μπαλτάκος». Δεν θα τους περάσει.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.