.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Παλλήνης 24 & 25/4


rogmesΔημοσιεύουμε δελτίο τύπου για το 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της νεολαιίστικης πρωτοβουλίας “Ρωγμές στα Ανατολικά”, που θα διεξαχθεί στην Παλλήνη την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Απρίλη:

Οι Ρωγμές στα Ανατολικά δρουν στην Παλλήνη και τις γύρω περιοχές εδώ και ένα χρόνο. Η πρωτοβουλία μας ξεκινά σε μια περίοδο ιδιαίτερα δυσμενή για τις ζωές εργαζομένων και νεολαίας προσπαθώντας να στήνουμε σε όλα τα πεδία της ζωής των νέων ανθρώπων αναχώματα στην επιθετική προς τα όνειρά μας ζωή πολιτική του κεφαλαίου και του κράτους, και συνάμα να χτίζουμε την ομορφιά των συλλογικών αγώνων.

Όλον αυτόν το χρόνο με πολύμορφες κινηματικές πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις έχει φτιαχτεί στην περιοχή ένα μωσαϊκό νεολαιίστικων δράσεων. Το διήμερο Παρασκευής 24 και Σαββάτου 25 θέλουμε να αποτελέσει ένα νέο δυνατό σταθμό σ’ αυτήν τη διαδρομή με το 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στην Παλλήνη, όπως ακριβώς η περσινή μας αφετηρία! Με μαθητικά και νεολαιίστικα συγκροτήματα, το θίασο Τσιριτσάντσουλες, καλλιτέχνες γκράφιτι, φωτογράφους, κομίστες, συζητώντας για το χώρο των πόλεών μας με άξονα το κτήμα Καμπά, θέλουμε η πλατεία να αποτελέσει αυτές τις δυο μέρες ένα ζωντανό χώρο έκφρασης και διεκδίκησης!

Σε μια περίοδο που ο ρατσισμός κατά του αδύναμου και του διαφορετικού από τα επιβαλλόμενα κυρίαρχα πρότυπα αποδεικνύεται πολυπλόκαμος, που το φασιστικό φίδι φαίνεται δυστυχώς να έχει παράξει πολλά αβγά στην ελληνική κοινωνία (και στην Ευρώπη ευρύτερα), που η νεολαία εξακολουθεί να τα βρίσκει ζόρικα και να βλέπει όνειρα κι ανάγκες να απαξιώνονται, εμείς θεωρούμε μονόδρομο τη συλλογική κινηματική διεκδίκηση!

Στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ περιμένουμε νέους και εργαζόμενους, συλλογικότητες, σωματεία της περιοχής, να βρεθούμε, να συζητήσουμε και να χαράξουμε από κοινού αυτόν το δρόμο!

 

Facebook event

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.