.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Απελευθερώθηκαν οι κατηγορούμενοι της Αμυγδαλέζας


amigdaleza-630_0του Δημήτρη Αγγελίδη

Φαίνεται πως σε κάποια κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. έχει μείνει μια στάλα λογικής, ευαισθησίας και αίσθησης δικαιοσύνης, που οδήγησε τελικά στη σωστή απόφαση. Το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς αφέθηκαν ελεύθεροι οι μετανάστες κρατούμενοι που είχαν αθωωθεί ομόφωνα την περασμένη εβδομάδα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας, στη δίκη για την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα τον Αύγουστο του 2013.

Είχαν ήδη περάσει 15 μήνες προφυλακισμένοι με κατηγορίες που βασίζονταν σε «πεπλανημένες, ελαττωματικές και επισφαλείς» ανακριτικές καταθέσεις των αστυνομικών μαρτύρων κατηγορίας, όπως τις χαρακτήρισε η εισαγγελέας της έδρας.

Και είχαν ήδη εκτίσει επιπλέον πολύμηνη διοικητική κράτηση στην Αμυγδαλέζα, κάποιοι φτάνοντας τους δέκα μήνες, επειδή συνελήφθησαν χωρίς χαρτιά. Μπορεί να τα είχαν και να μην μπόρεσαν να τα ανανεώσουν, επειδή κάποιος εργοδότης, που δεν έχει συλληφθεί, παρανομούσε και δεν κολλούσε ένσημα. Μπορεί να μην μπόρεσαν να τα έχουν, αλλά να μέτρησε περισσότερο η ανάγκη τους να φύγουν από τη χώρα τους για να πολεμήσουν τη φτώχεια της οικογένειάς τους ή για να σώσουν τη ζωή τους.

Όπως και να έχει, ακόμα και η ΕΛ.ΑΣ. αντιλήφθηκε ότι 15 μήνες προφυλάκιση για αδικήματα που δεν έκαναν και επιπλέον μήνες διοικητικής κράτησης ξεπερνά την τιμωρία που επιφυλάσσεται ακόμα και σε εγκληματίες.

Αποφάσισε έτσι να τους δώσει την ελευθερία τους και να μη συνεχίσει τη διοικητική κράτηση, η οποία άλλωστε εφαρμόζεται αυθαίρετα και καταχρηστικά σε όλους όσοι συλλαμβάνονται να μην έχουν χαρτιά, ενώ ο νόμος προβλέπει πως αποτελεί έσχατο και κατ’ εξαίρεση μέτρο περιορισμού της ελευθερίας.

Μάλιστα, εξακολουθεί να εφαρμόζεται η παράνομη απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που παρατείνει επ’ αόριστον τη διοικητική κράτηση αλλοδαπών, απόφαση που παραβιάζει ευθέως ευρωπαϊκή οδηγία και καταπίπτει κατ’ εξακολούθηση στα διοικητικά δικαστήρια, στα οποία όμως δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν όλοι οι κρατούμενοι.

Πηγή:efsyn.gr

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.