.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Απεργία στη «Γενική Ανακύκλωσεως ΑΕ» (video)


anakiklosiΟι εργάτες της επιχείρησης «Γενική Ανακύκλωσεως ΑΕ» με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής, βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και δεκαπέντε μέρες και απαιτούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, το δώρο Χριστουγέννων και τη συνέχιση των συμβάσεων τους που λήγουν την περίοδο από 27/12 έως 4/1.

Οι εργαζόμενοι, είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και την Ινδία.

Ο εργοδότης κ. Δ. Λαζόπουλος έχει πάγια τακτική να αφήνει τους εργάτες απλήρωτους. Το ίδιο είχε κάνει και πριν από οκτώ μήνες αναγκάζοντας τους εργάτες να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και τότε. Αναγκάστηκε μετά από πολυήμερες απεργίες να πληρώσει ένα κομμάτι εργατών αλλά ακόμη και σήμερα υπάρχουν εργαζόμενοι που διεκδικούν δικαστικά τα δεδουλευμένα τους.

Στην επιχείρηση δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας, και υγιεινής. Γι’ αυτό τον λόγο δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους στη δουλειά τα τελευταία 4 χρόνια.

Την Δευτέρα 29/12 οι εργάτες έκαναν συνέλευση και προχώρησαν σε κατάληψη του εργοστασίου.

Η επιχείρηση, από τις μεγαλύτερες στον κλάδο της ανακύκλωσης και με πολλά εργοστάσια σε όλη τη χώρα, συνεχίζει να παίρνει επιδοτήσεις από την Εταιρία Ανακυκλώσεως για τη δουλειά που κάνουν οι απλήρωτοι εργάτες. Στον ιστότοπο της εταιρίας αναφέρεται πως “στον συγκεκριμένο τομέα, αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία συλλογής και επεξεργασίας (δεματοποίησης) παλαιοχάρτου και λοιπών ανακυκλωσίμων στην Ελλάδα”.

 

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.