.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Απεργοί στα ΜΜΕ αποδοκίμασαν την “συζήτηση” εκδοτών-ΠΟΕΣΥ


esiea

Απεργοί-εργαζόμενοι από το χώρο των μέσων ενημέρωσης με μαζική παράστασή τους χάλασαν το «κλίμα συνεργασίας» στη «σύσκεψη» που συγκάλεσαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και άλλων ενώσεων μαζί με τα διευθυντικά μεγαλοστελέχη των καναλαρχών και εκδοτών στο όνομα μάλιστα της… «περιφρούρησης και διασφάλισης της επιτυχίας του απεργιακού αγώνα»! Με την παρέμβασή τους μέσα στο χώρο «συζήτησης» έστειλαν το μήνυμα ότι το ξεπούλημα του αγώνα που επιχειρείται, δε θα περάσει!

Αυτή η απεργιακή κινητοποίηση ήταν εξαρχής ναρκοθετημένη από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία του κλάδου. Ξεχωριστές ημέρες για εφημερίδες και περιοδικά, άλλες για ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια, αλαλούμ για το πότε απεργεί ποιος, και με τον κόσμο που τραβάει τα ζόρια στους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα στα ενημερωτικά sites, να βιώνει την ασύδοτη εργοδοτική τρομοκρατία και απίστευτες πιέσεις και απειλές για απολύσεις, όντας συνδικαλιστικά ακάλυπτος, και εκτός Ενώσεων. Όλα αυτά προφανώς δεν είναι αρκετά για τις ηγεσίες, οι οποίες αναζήτησαν… στήριγμα σε όλους εκείνους που ουσιαστικά «πυρπόλησαν» τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ και συμφώνησαν με την κυβέρνηση στην κατάργηση του αγγελιοσήμου…

Οι απεργοί που συμμετείχαν στην κινητοποίηση αποφασιστικά διέκοψαν τον μονόλογο των διευθυντών που προσήλθαν στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ για να καταγγείλουν το απεργιακό δικαίωμα και τον αγώνα διαρκείας –όσο κι αν κάποιοι συστηματικά επιχειρούν να τα  διασύρουν και να τα εκφυλίσουν. Προηγήθηκαν διάφορες ομιλίες που ουσιαστικά κατέληγαν στο ίδιο μότο: «Αναστολή της απεργίας», «η απεργία αυτή δε βοηθά τους εργαζόμενους», «αβαντάρει την κυβέρνηση», «να τους ταράξουμε στην ενημέρωση» και άλλα παρόμοια. Όλα αυτά ξεστομίστηκαν από εκείνους που το προηγούμενο διάστημα υλοποίησαν τα πιο άγρια αντεργατικά προγράμματα περικοπών και απολύσεων στους χώρους δουλειάς, και που φυσικά ουδόλως νοιάστηκαν για την ενημέρωση του κοινού, αλλά για την προώθηση και μιντιακή επιβολή του μονόδρομου των μνημονίων και της πολιτικής των δανειστών ΕΕ και ΔΝΤ,  δημίων του ελληνικού λαού και των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

esiea1

Στην άμεση αυτή αντίδραση εργαζομένων του κλάδου στην προσπάθεια των ΠΟΕΣΥ-ΕΣΗΕΑ και άλλων ενώσεων να βρουν το επιζητούμενο άλλοθι για να σπάσουν την απεργία, και να καλλιεργήσουν κλίμα συνδιαλλαγής με την εργοδοσία,  συμμετείχαν μέλη της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή [ΕΣΗΕΑ], της «Κατάληψης ΕΣΗΕΑ», της Αριστερής Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή [ΕΣΠΗΤ] και άλλοι εργαζόμενοι.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 95.00% ( 2
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Απεργοί στα ΜΜΕ αποδοκίμασαν την “συζήτηση” εκδοτών-ΠΟΕΣΥ

  1. Ηλίας Τζ.

    Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως η συσκότιση της μεγάλης επίθεσης για το τέταρτο μνημόνιο με αιχμή το ασφαλιστικό, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφαλαιοκράτες. Μια ματιά στην γενική αφασία, που επικρατεί στον κόσμο, την ώρα που καίγεται το σπίτι του, φτάνει.
    Οπως δεν υπάρχει και καμιά αμφιβολία, πως η “αναστολή της απεργίας” και η αποκατάσταση των ΜΜ”Ε” στο θρόνο της παραπληροφόρησης, που με ευσυνειδησία ασκούν εξαπανέκαθεν, θα συνεχίσει να υπηρετεί τον ίδιο στόχο με άλλα μέσα.
    Που είναι τα απεργιακά δελτία, να ενημερώνουν τον κόσμο για την επίθεση και να ξεσηκώνουν ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΑ, ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ για αυτό, που ξετυλίγεται αυτές τις μέρες; Που είναι η ενότητα-μπετον γύρω από την πρωτοπορία του εργατικού κινήματος;

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.