.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Απολύστε όσους θέλετε….


Απολύστε όσους θέλετεΜε υπουργική υπογραφή εγκρίθηκαν οι ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία

Μια μέρα μετά την έκθεση του ΔΝΤ που προέτρεπε την Ελλάδα να επανεξετάσει το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων καταργώντας το περιοριστικό όριο του 5 % ανά μήνα που υπήρχε μέχρι σήμερα, η συγκυβέρνηση μέσα από το λεγόμενο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας υλοποιεί τις εντολές του, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του Μάνεση για ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία και δίνοντας το δικαίωμα στους εργοδότες να πετούν στο δρόμο όποτε και όσους εργαζόμενους θέλουν

Πρωτοστατούντος της πρόεδρου του και γ.γ του υπουργείου Εργασίας Α. Στρατινάκη, μαζί με τον εκπρόσωπο του ΣΕΒ Αντ. Βάγια, αλλά και των δυο συμβούλων του υπουργού Βρούτση, Κ. Τσαγκαρόπουλο και Μ. Ντότσικα, το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, ενέκρινε με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το σχέδιο ομαδικών απολύσεων της Χαλυβουργίας, διώχνοντας 45 από τους εναπομείναντες 74 εργαζόμενους, την ίδια στιγμή που τα επιχειρηματικά πλάνα της εργοδοσίας κάνουν λόγο για επενδύσεις και εισαγωγές χάλυβα από το εξωτερικό.

Να σημειώσουμε πως είναι η πρώτη φορά ύστερα από 33 χρόνια που υπουργός η άλλος πολιτικός παράγοντας του υπουργείου εργασίας εγκρίνει ανάλογο αίτημα της εργοδοσίας.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής σαν μια πρώτη απάντηση στην αντεργατική αυτή απόφαση, διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στις 4 το απόγευμα στο υπουργείο εργασίας και καλεί τα συνδικάτα να καταδικάσουν με αποφάσεις τους αυτή την ενέργεια.

Δείτε την ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής εδώ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Απολύστε όσους θέλετε

Μια μέρα μετά την έκθεση του ΔΝΤ που προέτρεπε την Ελλάδα να επανεξετάσει το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων καταργώντας το περιοριστικό όριο του 5 % ανά μήνα που υπήρχε μέχρι σήμερα, η συγκυβέρνηση μέσα από το λεγόμενο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας υλοποιεί τις εντολές του, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του Μάνεση για ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία και δίνοντας το δικαίωμα στους εργοδότες να πετούν στο δρόμο όποτε και όσους εργαζομένους θέλουν

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.