.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Βίαιες επιθέσεις χρυσαυγιτών – αστυνομίας με ξυλοδαρμούς προσφύγων στη Λέρο (βίντεο)


leros_10_7Αλληλέγγυοι και πρόσφυγες μάς ενημερώνουν για την κατάσταση που επικρατεί στο Hot Spot στη Λέρο, όπου από τις 10 Ιούλη, πρόσφυγες Γεζίντι από το Ιράκ, οι πιο πονεμένοι των πονεμένων, οι οποίοι, αφού κατάφεραν να γλυτώσουν από τους απάνθρωπους διωγμούς και τη γενοκτονία από τον ISIS και να φτάσουν ως εδώ, έγιναν αποδέκτες της “φιλοξενίας α λα ελληνικά” που τους επεφύλαξαν χρυσαυγίτες και αστυνομία, με βιαιότατες επιθέσεις και ξυλοδαρμούς.

Συγκεκριμένα, στις 10 του μήνα, οι πρόσφυγες βγήκαν από το camp, όπου γίνονταν στόχος κλοπών και οχλήσεων από μεμονωμένους πρόσφυγες άλλης προέλευσης, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαμονής τους και αιτούμενοι μετεγκατάστασης σε άλλο, ασφαλή χώρο.

Κατά την έξοδό τους προς το λιμάνι δέχθηκαν επίθεση χρυσαυγιτών συνεπικουρούμενων από την αστυνομία. Από αυτήν την …φιλόξενη συμπεριφορά δεν εξαιρέθηκαν, φυσικά, οι γυναίκες και τα παιδιά… Έκτοτε διαμένουν στην προβλήτα κάτω από τον καυτό ήλιο, χωρίς καμιά προστασία από τα φυσικά φαινόμενα ή από τις “ξένιες” διαθέσεις των φασιστών και της αστυνομίας.

Όπως και στα υπόλοιπα camps, έτσι κι εδώ παρακολουθούμε για άλλη μια φορά σκηνές κρατικής αυθαιρεσίας και καταστολής, και παρακρατικής βίας. Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση αφήνει τους πρόσφυγες εκτεθειμένους σε παντός είδους κινδύνους, παραβιάζοντας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση τα δικαιώματά τους, τα οποία απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες και καταγράφονται στην χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπηρετώντας πιστά την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας την οποία και συνυπέγραψε.

Ο Συντονισμός για το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν θα πάψει να αγωνίζεται, μαζί με τους πρόσφυγες, για την προάσπιση της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων τους, σε έναν αγώνα ταξικής αλληλεγγύης.

Δείτε εδώ βίντεο από την επίθεση χρυσαυγιτών με την κάλυψη της αστυνομίας στη Λέρο (13 Ιούλη 2016).

 

Πηγή: syprome.blogspot.gr

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.