.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Β. Νάνος: Για τις μετεκλογικές εξελίξεις


To στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πρέβεζα, Βαγγέλης Νάνος μίλησε στον Prisma 95,1 και σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ συγχρόνως έκανε την εκτίμηση του για την πορεία της νέας κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί το προϊόν μιας πολιτικής ήττας των κόμματων που στήριζαν το μνημόνιο. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους την κοινωνική καταστροφή, να κινηθούν πιο ριζοσπαστικά και να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύεται από μειωμένες προσδοκίες και από μια ταλάντευση πολιτικής ρήξης με τους δανειστές και τις δυνάμεις του κεφαλαίου» σχολίασε ο κ. Νάνος και πρόσθεσε « ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Θα συνεχιστεί η πολιτική των προηγουμένων ετών με κάποια σκαμπανεβάσματα, ώστε σαν ελατήριο να μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς από τη λαϊκή δυσαρέσκεια, γιατί είναι βαθιά η κρίση του καπιταλισμού. Στόχος μας είναι το εργατικό και λαϊκό κίνημα να βγει στο προσκήνιο να περάσει στην αντεπίθεση και να διεκδικήσει τα δικαιώματα του».

Στη συνέχεια ο κ. Νάνος έκανε λόγο για την εκλογική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ –ΜΑΡΣ, όπου συνέβαλε θετικά, αλλά η σύντομη προεκλογική περίοδο δεν έδωσε χρόνο να αναπτύξει τη δυναμική της. Όμως έδωσε δυνατότητα συσπείρωσης, η οποία θα συνεχιστεί και δεν θα είναι μιας χρήσης άλλα η αρχή διαμόρφωσης μιας διαφορετικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς και όχι το τέλος των ανακατατάξεων που θα συμβούν το ερχόμενο διάστημα στην αριστερά και στη κοινωνία.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.