.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Για τις εργασιακές γαλέρες των εταιρειών τηλεπικοινωνίας: Σήμερα στο Ράδιο Παντιέρα


Ράδιο ΠαντιέραΡάδιο Παντιέρα 27/7/2016
ΘΕΜΑ: «Τα σωματεία… μιλάνε! Για τις εργασιακές γαλέρες των εταιρειών τηλεπικοινωνίας»

Η εκπομπή Ράδιο Παντιέρα που μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTOpen, την Τετάρτη 27 Ιουλίου, στις 6μμ, θα φιλοξενήσει την Λιλιάνα Κυρίμη, ταμία του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Wind και τον Παναγιώτη Λεοντόπουλο, μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη Νόκια Ελλάδας.

Με αφορμή την πρόσφατη συγκρότηση του Συντονισμού Σωματείων και Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Τεχνολογία, έρχεται στο προσκήνιο η πραγματικότητα στους χώρους εργασίας του κλάδου που κρύβεται πίσω από την εκθαμβωτική βιτρίνα των γκάτζετ και της εξελιγμένης τεχνολογίας, αλλά και η συλλογική βούληση των εργαζομένων να την αμφισβητήσουν.

Ανυπαρξία συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κακές συνθήκες εργασίας, απολύσεις, ελαστική και επινοικιαζόμενη εργασία, εντατικοποίηση και αυταρχισμός στους χώρους δουλειάς συνθέτουν το πραγματικό τοπίο στις εταιρείες τηλεπικοινωνίας.

Με τους δύο καλεσμένους του Ράδιο Παντιέρα επιδιώκουμε να δώσουμε φωνή και να μιλήσουν, όχι τα… μεγαμπάιτ φερέφωνα των εργοδοτών αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τα ανεξάρτητα από τα αφεντικά σωματεία τους. Να περιγράψουν την κατάσταση, να διατυπώσουν τα αιτήματά τους, να προτείνουν δρόμους ανατροπής της σημερινής τάξης πραγμάτων στους χώρους δουλειάς και συνολικότερα.

Την εκπομπή θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταμούλης.

Η εκπομπή Ράδιο Παντιέρα μεταδίδεται από τους 106,7 στα FM στην Αττική, καθώς και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ertopen.com. Επίσης, το πρόγραμμα αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του σωματείου Εργαζομένων Αλουμινίου στους 97,3, στη Βοιωτία, τη Φωκίδα, και την Βόρεια Πελοπόννησο. Από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5 και στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.