.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δυναμική ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους δρόμους της Αθήνας


antarsya6

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας η προγραμματισμένη συγκέντρωση στην οποία καλούσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στα νέα, «μετα-μνημονιακά» μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση από κοινού με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, καλούσε ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, στη νέα φοροεπιδρομή με τον προϋπολογισμό του 2015, στον ΕΝΦΙΑ, στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Συμμετείχαν πολλές συλλογικότητες περιοχών από τις γειτονιές της Αττικής από το Κερατσίνι μέχρι τον Κολωνό και από τη Ν. Σμύρνη μέχρι το Περιστέρι. Καλούσαν επίσης σωματεία, μια σειρά από συλλογικότητες, το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» κα.

Αν και το, χιλιοπαιγμένο πια, θέατρο των «διαπραγματεύσεων» κυβέρνησης – τρόικας οδήγησε στην αναβολή της επίσκεψης της τριμερούς, που είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Πέμπτη 6 Νοέμβρη, δεκάδες εργαζόμενοι και νέοι διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας ενάντια στο νέο σχεδιαζόμενο σφαγείο.

“Παλλαϊκός ξεσηκωμός – Να φύγουν όλοι: Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφάλαιο” ήταν το σύνθημα στο πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

antarsya1

Οι διαδήλωση ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και κινήθηκε προς το Σύνταγμα. Έκανε μια στάση για να απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στις ηρωικές καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που κλείνουν πια ένα χρόνο αγώνα.

"Η αλληλεγγύη, όπλο των εργατών - Νίκη στον αγώνα των καθαριστριών

“Η αλληλεγγύη, όπλο των εργατών – Νίκη στον αγώνα των καθαριστριών”

Μέσω Ερμού συνέχισε προς τη Βουλή, μετά από μια στάση στο υπουργείο Οικονομικών.

antarsya2 antarsya3

Η κινητοποίηση τελικά δεν κατέληξε στα γραφεία της Ε.Ε. αλλά επέστρεψε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και ολοκληρώθηκε.

antarsya

Σχολικοί φύλακες, ανοικτή πρωτοβουλία κατοίκων Βύρωνα και ΑΝΤΑΡΣΥΑ έξω από ΥπΟικ pic.twitter.com/0YITalnc6Q

Γ.Μ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.