.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εικόνες ντροπής στη Δημόσια Σχολή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων


sxoli_svstikvn_mesvn

Επίσκεψη – περιοδεία πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ έπειτα από διαδοχικές καταγγελίες μελών μας στην Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Σωστικών και Πυροσβεστικών μέσων Ασπροπύργου.

Κατά την επίσκεψη το κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ διαπίστωσε τριτοκοσμικές εικόνες όπως είναι οι ουρές από τις 5 π.μ, συνωστισμός, διαμαρτυρίες και απίστευτη ταλαιπωρία των Ναυτικών που υπομένουν προκειμένου να εγγραφούν στους καταλόγους προτεραιότητας και με τον τρόπο αυτό να περάσουν τις εξετάσεις για τα Refresh και να ανανεώσουν το πτυχίο – άδεια στο νέο κύκλο εκσυγχρονισμού των γνώσεών τους σχετικά με την χρήση των μέσων ασφάλειας όπως είναι τα σωστικά μέσα, η πυρασφάλεια και τα ταχύπλοα.

Ο κύκλος διαρκεί 3 μέρες για κάθε Ναυτικό και η ανανέωση του σχετικού πτυχίου – άδειας πρέπει να γίνει μέσα στο 2016 αφού από 1/1/2017 είναι υποχρεωτική η απόκτηση του πτυχίου – άδειας για την ναυτολόγηση όλων των Ναυτικών.

Επίσης στο κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ δεκάδες Ναυτεργάτες εξέφρασαν την έντονη οργή τους επειδή όπως κατήγγειλαν μεσολαβούν διάφορα παραμεσιτικά γραφεία και κυκλώματα έναντι αμοιβής για να εξασφαλίσουν προνομιακή μεταχείριση στην άμεση και σύντομη εγγραφή όσων πληρώνουν, ενώ στους υπόλοιπους δίνονται προθεσμίες μετά από 2 έως 3 και παραπάνω μήνες.
Η ανεπίτρεπτη αυτή εικόνα οφείλεται στην έλλειψη σχεδιασμού, οργάνωσης, προσωπικού και χώρων έτσι ώστε να καλυφθούν με επάρκεια οι ανάγκες για τους Ναυτικούς που πρέπει να περάσουν από τον αναβαθμισμένο κύκλο σπουδών και να ανανεώσουν το σχετικό πτυχίο – άδεια.

Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα που συνιστούν προσβολή για το Ναυτεργατικό επάγγελμα και την αξιοπρέπεια των ελλήνων Ναυτεργατών και απαιτεί την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΕΝ και την ουσιαστική αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.