.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εκδήλωση-συζήτηση για την πρόταση διαλόγου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


DSC_7131wΕκδήλωση-συζήτηση για την πρόταση διαλόγου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τετάρτη 3 Ιουνίου, 7μμ, στο Αίθριο Νομικής

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους αγωνιστές του κινήματος και τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς να αναπτύξουν την πάλη τους ενάντια στην επερχόμενη αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης-«θεσμών», για ρήξη με την πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, για άμεση ικανοποίηση των λαϊκών συμφερόντων.

Καλεί σε εκδήλωση-συζήτηση για την παρουσίαση της πρότασής της με θέμα: «Η πάλη ενάντια στην επερχόμενη συμφωνία και ο δρόμος της ρήξης με ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο» και ομιλητές:

Α. Χάγιο (ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ),

Τ. Σταυρόπουλο (ΜΑΡΣ),

Β. Λιόση (Σύλλογος «Γ. Κορδάτος»),

Θ. Κούρκουλα (Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας)

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 55.00% ( 14
Συμμετοχές )



6 σχόλια στο “Εκδήλωση-συζήτηση για την πρόταση διαλόγου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  1. όλοι οι καλοί χωράνε;

    Εντάξει οι “μαϊντανοί” Σταυρόπουλος και Λιόσης αλλά και ο Κούρκουλας;

    Δηλαδή, ο Κούρκουλας (από τη ΔΕΑ του Νταβανέλλου) θα παρουσιάσει και αυτός την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ?

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιστεύει ότι: “Μια στρο­φή σε αυτήν την κα­τεύ­θυν­ση, μια έξο­δος από τις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις και προ­σα­να­το­λι­σμός σε μια στρα­τη­γι­κή ρή­ξε­ων, είναι πι­θα­νό να χρειά­ζε­ται ανα­βά­πτι­ση στη λαϊκή εντο­λή, δη­λα­δή εκλο­γές. Όχι για να δρα­πε­τεύ­σου­με από τα δι­λήμ­μα­τα της κυ­βερ­νη­τι­κής εξου­σί­ας, αλλά για να ζη­τή­σου­με από τον κόσμο τη δύ­να­μη και τη σαφή εντο­λή να τα αντι­με­τω­πί­σου­με με βάση τη ρι­ζο­σπα­στι­κή-αρι­στε­ρή πο­λι­τι­κή” όπως είπε στην ομιλία του ο Αντώνης Νταβανέλλος στην ΚΕ του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ;

    Οι Κατσανέβας και Καζάκης που είναι;

    Αντικαπιταλισμός όχι παίξε – γέλασε!!!

    Reply
  2. αλήθειας

    Ο δημόσιος διάλογος και η δημόσια αντιπαράθεση, πάντα ωφέλησαν το κίνημα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα εκπροσωπηθεί από τον Αγγελο Χάγιο, ο οποίος θα εκφράσει και το μέχρι τώρα κοινό κεκτημένο της.

    Οποιος δεν θέλει τον διάλογο και την αντιπαράθεση, ας φροντίσει το μαγαζάκι του, αλλά μην περιμένει να κάνουν και οι άλλοι το ίδιο.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      “Διάλογος και αντιπαράθεση” ή όσμωση και ζύμωση ανάμεσα σε συγκοινωνούντα δοχεία- υποομάδες του ίδιου ενιαίου χώρου, ενόψει και των πιθανών εξελίξεων από (και καλά) “δυσαρεστημένους” του ΣΥΡΙΖΑ;
      Άντε παιδιά, σουλουπώστε το λίγο το οπορτουνιστικό ανάχωμα γιατί το υπάρχον μόρφωμα ως έχει (ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ) δεν τραβάει…

      Reply
      1. αλλήθειας

        Ανώνυμε των 1:15, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι κομμουνιστική πολιτική δύναμη, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σοσιαλδημοκρατική αριστερά. Αυτή είναι η αλήθεια. Συνεπώς, ως κομμουνιστική πολιτική δύναμη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εφαρμόζει μια τακτική βάσει της οποίας είναι ΣΩΣΤΟ να υπάρξει κοινή δράση με κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στην σαφέστατη πολιτική βάση ΕΞΟΔΟΥ από ΕΕ και ευρώ σε σοσιαλιστική κατεύθυνση.

        Το ΚΚΕ εφαρμόζει μια άλλη τακτική: Πετάω επαναστατικά λόγια και στην πράξη κοκοκο: Είτε κεντρικά, είτε τοπικά: Δες πχ εκεί όπου διοικεί Δήμους, πως εφαρμόζι σχεδόν ΠΑΝΤΑ, μια αστική πολιτική διαχείρισης, όπως ακριβώς και ο ΣΥΡΙΖΑ!

        Reply
  3. όλοι οι καλοί χωράνε;

    Σαφέστατα υπάρχουν κομμάτια στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πρέπει να αναπτύξει κοινή δράση στους αγώνες. Υπάρχουν χώροι που ήδη συγκρούονται με τη κυβέρνηση (λιμάνια, ΕΡΤ, Σκουριές κα).
    Προς τα εκεί πρέπει να κοιτάει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι στις τυχοδιωκτικές συνιστώσες (ΚΟΕ, ΔΕΑ) που εγκατέλειψαν την αντικαπιταλιστική αριστερά στο όνομα μίας “ριζοσπαστικής, αντινεοφιλελεύθερης αριστεράς”. Η οποία ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ διαφοροποιησή τους είναι αποτέλεσμα των αδιεξόδων της στρατηγικής τους και γι’ αυτό το μόνο που προτείνουν είναι εκλογές.
    Και σε κάθε περίπτωση η πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πρέπει να είναι στην ΣΥΝΟΛΙΚΗ υπεράσπιση του μεταβατικού αντικαπιταλιστικού προγράμματος της και όχι σε ένα “στρογγύλεμα” για να χωράνε όλοι οι “δυσαρεστημένοι του ΣΥΡΙΖΑ” ή οι διάφοροι “αριστεροί πατριώτες” στυλ Καζάκη.

    Κοινή δράση στους αγώνες με τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ κόντρα στους συμβιβασμούς και τα ξεπουλήματα της κυβέρνησης αλλά και ξεκάθαρη αντικαπιταλιστική προοπτική για να νικήσουν οι αγώνες και να κερδίσουμε σημαντικά κομμάτια από τη βάση του ρεφορμισμού στη στρατηγική μας. Αυτό δηλαδή που δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει το ΚΚΕ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί και πρέπει να το κάνει και είναι έγκλημα να υποχωρεί σε πιέσεις από τα δεξιά της και να αφαιρεί από τον εαυτό της αυτό τον ιστορικό ρόλο.

    Reply
    1. αλήθειας

      Ναι να κοιτάξει προς τα εκεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Αυτό θέλει και η ίδια. Για να γίνει αυτό θα πρέπει:

      α. ΟΛΗ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συμβάλλει στο να φτιαχτεί ΕΝΑΣ Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ο οποίος θα φιλοδοξεί να αναδειχθεί σταδιακά στο ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

      β. ΟΛΗ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα αποφασίσει να έχει ΜΙΑ (1) γραμμή στο εργατικό/συνδικαλιστικό κίνημα: Τη γραμμή της ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος. Δλδ δημοκρατία στα συνδικάτα, όλη η εξουσία στις ΓΣ των σωματείων, ταξικό΄ς προσανατολισμός και δράση.

      γ. Στο πλαίσιο αυτό, ΜΙΑ ΧΑΡΑ είναι εκδηλώσεις σαν αυτή της Νομικής την Τετάρτη 3 Ιουνίου.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.