.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εκδικητικές απολύσεις στον «Βενέτη»


venetis

Στην εκδικητική απόλυση δύο εργαζόμενων, μελών του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείου Αττικής, προχώρησε η εργοδοσία στο κατάστημα της αλυσίδας φούρνων «Βενέτης» στο Μενίδι.

Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, οι δύο εργαζόμενοι «ενοχλούσαν» την εργοδοσία καθώς αντιδρούσαν στα εξαντλητικά ωράρια και τις απλήρωτες υπερωρίες. Μπήκαν στο στόχαστρο μετά τη συμμετοχή τους στην απεργία της 1ης Μάη, έπειτα από την οποία ξεκίνησαν οι «παρατηρήσεις» με διάφορα προσχήματα. Τελικά, το σχέδιο της εργοδοσίας ολοκληρώθηκε, καθώς προχώρησε την περασμένη βδομάδα στην απόλυση του ενός εργαζόμενου, ενώ λίγες μόνο μέρες μετά απέλυσε και τη δεύτερη.

«Οι απολύσεις έγιναν κατ” εντολή της εταιρείας», υπογραμμίζει το Συνδικάτο και τονίζει πως ο ιδιοκτήτης του καταστήματος francise και η εταιρεία βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση. Αυτό δείχνει και η άρνηση της εταιρείας να έρθει σε οποιαδήποτε επαφή με το Συνδικάτο, όταν προσπάθησε να έχει τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της.

Την ίδια στάση κράτησε και η εργοδοσία στο κατάστημα κατά την κινητοποίηση του Συνδικάτου την Τρίτη, που έφτασε στο σημείο να καλέσει την αστυνομία.

Στις 10 το πρωί της Παρασκευής το Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείου Αττικής προχώρησε σε νέα κινητοποίηση έξω από το συγκεκριμένο κατάστημα της αλυσίδας.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.