.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΕΛΑΣ και Δήμος Αγ. Αναργύρων… έκοψαν μαθητική κατάληψη


katalipsi1

Την αστυνομία και τους… κόφτες του δήμου Αγίων Αναργύρων αντιμετώπισαν τη Δευτέρα 12/10 οι μαθητές του 4ου Γυμνάσιου της πόλης επειδή τόλμησαν να κάνουν κατάληψη! Η διευθύντρια, ο υποδιευθυντής καθώς και ένα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων λειτουργώντας ως τα μακρύ χέρι του κράτους, τηλεφώνησαν στην αστυνομία ζητώντας την παρέμβασή της, ώστε να λήξει η κατάληψη και να ανοίξει η πόρτα του σχολείου.

Η αστυνομία ανταποκρίθηκε άμεσα στον κατασταλτικό της ρόλο με την αρωγή δύο υπαλλήλων που είχαν μαζί τους και τα εργαλεία κοπής μετάλλων, για να κόψουν την αλυσίδα και να ανοίξει η πόρτα του σχολείου, σύμφωνα με καταγγελία της Αγωνιστικής Παρέμβασης Γονέων Αγ. Αναργύρων-Καματερού.

Οι ευθύνες των πολιτικών προϊστάμενων τόσο του υπουργείου Παιδείας, όσο και του υπουργείου «Προστασίας» είναι τεράστιες. Αντί να αυξήσουν τις δαπάνες για τις ανάγκες της εκπαίδευσης, αντί να διορίσουν χιλιάδες δασκάλους και καθηγητές ώστε όλα τα σχολεία να λειτουργήσουν με πληρότητα, αντί να εξασφαλίσουν την επάρκεια της υλικοτεχνικής υποδομής, διαλέγουν την πεπατημένη της κυρίαρχης πολιτικής εξουσίας.

Τα προβλήματα όμως της εκπαίδευσης δε λύνονται ούτε με καταστολή ούτε με ποινικοποίηση των διεκδικήσεων. Και είναι φανερή η σπουδή και της νυν κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και των προτέρων των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, να καταστέλλουν εν τη γενέσει τους κάθε αγωνιστική διεκδίκηση, κάθε απόπειρα από τη νέα γενιά να απαιτήσει και να κερδίσει τα δικαιώματά της στη μόρφωση και τη ζωή. Φαίνεται πως φοβούνται περισσότερο από κάθε τι άλλο την αφύπνιση της νέας γενιάς, το νεολαιίστικο ξεσηκωμό για όλα αυτά που έχουν υποστεί τα νεανικά όνειρα και η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Δ.Σ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.