.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ένας νέος νεκρός, όλοι αθώοι;


sakelliwnΗ Δικαιοσύνη φαίνεται να έχει σχεδόν αποφασίσει για την αθώωση των αστυνομικών που φέρονται να προκάλεσαν τον θάνατο του 19χρονου Νίκου Σακελλίων.
Της Α.Ψ.

Συνεχίζεται αύριο η δίκη σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση κατά της αθώωσης από τον εισαγγελέα Εφετών, των αστυνομικών που φέρονται να προκάλεσαν κατά τη σύλληψη τον θάνατο του 19χρονου ομογενή Νίκου Σακελλίων.

Η Δικαιοσύνη φαίνεται να έχει σχεδόν αποφασίσει για την αθώωση των αστυνομικών μια και οι εφέτες επιμένουν να θεωρούν αναξιόπιστη την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα, ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης πλην της προέδρου η έδρα δεν απηύθυνε σχεδόν καμία ερώτηση στους μάρτυρες.

Τα νέα στοιχεία που φαίνεται να προέκυψαν είναι η πιθανή χρήση τέιζερ όπλου κατά τη σύλληψη του νεαρού και μάλιστα στην προκάρδια χώρα. Αυτό το σημάδι στο σώμα του Νικόλα περιγράφτηκε σαν κάψιμο, σαν τσίμπημα, σαν κάποιο τραύμα, από το ιατρικό προσωπικό που πρωτοήρθε σε επαφή με τον νεκρό. Ισως έτσι να εξηγείται ο ξαφνικός θάνατος, πιθανόν με ανακοπή που προκλήθηκε από το τέιζερ αλλά και το γεγονός ότι ο μάρτυρας είδε τον νεαρό να σφαδάζει από τους πόνους. Το δεύτερο σημαντικό σημείο προκύπτει από τους αστυνομικούς που έφτασαν τυχαία λίγο αργότερα στο σημείο με περιπολικό και ανατρέπει ουσιαστικά τις καταθέσεις των κατηγορουμένων που περιγράφουν πεσμένο κάτω τον νεαρό πριν συλληφθεί.

Ο νεαρός, σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, σύρθηκε περίπου 15 μέτρα ενώ τη στιγμή που του έβαζαν χειροπέδες ήταν ακόμα όρθιος. Η δίκη συνεχίζεται με τις απολογίες.

efsyn.gr

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.