.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εργατικά Κέντρα καλούν σε διαμαρτυρία ενάντια στις αλλαγές στο νόμο για το συνδικαλισμό


ypourgeio-ergasiasΤο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), καλεί τα σωματεία – μέλη του, σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 6μμ, στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας να αλλάξουν σε αντιδραστική κατεύθυνση το νόμο για τη συνδικαλιστική δράση. Στην παράσταση διαμαρτυρίας καλούν επίσης το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΑ αναφέρει:

«Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την αλλαγή του 1264 ώστε να καταργηθεί το δικαίωμα της απεργίας, που είναι το μοναδικό όπλο αντίστασης των εργαζομένων.

Δεν θα επιτρέψουμε την επαναφορά του αλήστου μνήμης μέτρο του «Lock Out» ώστε οι εκβιασμοί που ήδη γίνονται στους εργαζόμενους να έχουν και νομιμοποιητικό μανδύα.

Δεν θα επιτρέψουμε την νομιμοποίηση των ομαδικών απολύσεων, που επί χρόνια ζητά ο ΣΕΒ και οι συνοδοιπόροι της Συγκυβέρνησης.

Ο φαρισαϊσμός αυτών που νομοθετούν, εκφράζοντας το 25% του ελληνικού λαού, να επικαλούνται δημοκρατικοφάνεια, απαιτώντας 50% + 1 για απόφαση στα Πρωτοβάθμια και ουσιαστικά Συνέδριο σε Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα, είναι τόσο φανερός που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητος».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου αντίστοιχα καταγγέλλει: «την προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει στον γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, να βάλει εμπόδια στις αποφάσεις για απεργία, να επιτρέψει το ΛΟΚ ΑΟΥΤ (ανταπεργία) και να απελευθερώσει τις απολύσεις. Οι προσπάθειες για την αλλαγή του Νομού 1264 θα μας βρουν απέναντί τους.»

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.