.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εργοδοτική τρομοκρατία στην ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.


bianexΗ εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει

Στις 29/06/2015 οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας φαρμάκων ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. πληροφορήθηκαν από στελέχη της διοίκησης της εταιρείας, ότι η καταβολή του μισθού για το μήνα Ιούνη αναβάλλεται “μέχρι νεωτέρας”, εξαιτίας της τραπεζικής αργίας και των “τεχνικών” δυσκολιών, που αυτή προκαλεί, ενόψει του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής.

Πρόκειται για ολοφάνερη υποκρισία από πλευράς διοίκησης, μιας και πρόκειται για μια εταιρεία οικονομικά εύρωστη και εξαιρετικά κερδοφόρα. Επίσης ας σημειωθεί, ότι κατά την ενημέρωση των εργαζόμενων δεν υπήρξε κάποιος προσχηματικός έστω λόγος που να τεκμηριώνει οικονομικό ή τεχνικό πρόβλημα ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων.

Απέναντι στη διαφαινόμενη δυνατότητα του κόσμου της εργασίας και του λαού μας να φωνάξει στο επικείμενο δημοψήφισμα ένα βροντερό ΟΧΙ σε όλα τα παλιά και νέα μνημόνια και τις πολιτικές της ΕΕ, η διοίκηση της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας επιλέγει να τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους της με την εξαγγελία παύσης πληρωμής μισθών.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στον ενορχηστρωμένο πόλεμο εκφοβισμού και χυδαίου εκβιασμού που εξαπολύουν μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα και πολυεθνικές ενάντια στη θέληση της κοινωνικής πλειοψηφίας να θέσει το δίκιο της ξανά στο προσκήνιο.

Η δημοκρατία και η ελευθερία για τους εργαζόμενους στη φαρμακοβιομηχανία σταματά στην πύλη των εργοστασίων. Αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν και σε άλλες εταιρείες φαρμάκου, με τις διοικήσεις να καλούν-απειλούν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Η επιχείρηση τρομοκρατίας από την πλευρά της εργοδοσίας δεν πρέπει να περάσει. Η απουσία οργανωμένου συνδικαλισμού σε αυτούς τους χώρους εργασίας επιβάλλει την άμεση παρέμβαση του εργατικού κινήματος και των σωματείων, με σκοπό την ενημέρωση και την αλληλεγγύη.

• Καλούμε τους εργαζόμενους της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. και συνολικά του ιδιωτικού τομέα να μην υποκύψουν στις απειλές της εργοδοσίας.

• Να διαδηλώσουν τις επόμενες μέρες ελεύθερα και δυνατά την άρνηση τους να υποταχθούν στις πολιτικές της ΕΕ και των μνημονίων.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “Εργοδοτική τρομοκρατία στην ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.

  1. arastel

    Υπέρ του ΟΧΙ ο Δημήτρης Γιανακόπουλος της ΒΙΑΝΕΞ
    Μιλώντας στην εκδήλωση βράβευσης εταιρειών «The Diamonds of the Greek Economy 2015» ο ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βιανέξ Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τάχθηκε υπέρ του ΟΧΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα.

    Όπως είπε «μπροστά μας έχουμε ένα πολύ σημαντικό δημοψήφισμα, που πρέπει να γίνει ευκαιρία, για να εκφράσουμε την καταδίκη μας στα μνημόνια διαρκείας των δανειστών», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι τα σχέδιά τους αποκαλύφθηκαν.

    «Προκάλεσαν το κλείσιμο των τραπεζών, για να εκβιάσουν έναν ολόκληρο λαό, που τόλμησε να πει όχι στη σκληρή λιτότητα», υπογράμμισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, προσθέτοντας ότι, «μετά από την παταγώδη αποτυχία να ελέγξουν τη φαρμακευτική δαπάνη, ζητούν και νέες μειώσεις σε εξευτελιστικά πλέον επίπεδα. Ζητούν τιμές χαμηλότερες από τη Βουλγαρία».

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Βιανέξ επισήμανε: «Ο λόγος, που επιμένουν τόσο πολύ οι δανειστές, είναι απλός: Χωρίς την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, δηλαδή τη χώρα απόλυτα εξαρτημένη από τις ξένες πολυεθνικές, για να έχει επάρκεια φαρμάκων, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να ξανασηκώσει ανάστημα. Να ψηφίσουμε όλοι «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία να εξασφαλίσουμε το μέλλον της πατρίδας».
    http://www.thepressproject.gr/article/78420/LIVE-Oi-ekselikseis-sto-Eurogroup

    Reply
  2. Γ.Κ

    arastel Για ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ, ΝΤΑΒΑΤΖΟΚΑΝΑΛΑ, ΑΛΑΦΟΥΖΟ, ΜΑΡΙΝΑΚΗ,ΓΙΑΝΝΑ,ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΤΙ:Ή ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΗΜΕΝΟΥ:

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.