.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εργοδοτικός συνδικαλισμός κατά ανέργων: Καλά κάνει η ΔΕΗ και σας κόβει το ρεύμα (Βίντεο)


adamidis

Τον ρόλο του εκπροσώπου των εργαζομένων με αυτόν του… προέδρου της ΔΕΗ Α.Ε. φαίνεται πως έχει μπλέξει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιάννης Αδαμίδης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης έδωσε τον λόγο σε έναν τηλεθεατή ο οποίος κατήγγειλε ότι η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα την στιγμή που τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του είναι άνεργοι ενώ έχουν τρία παιδιά, το ένα από αυτά μάλιστα μωρό.

Η αντίδραση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ήταν να ρωτήσει, με επιθετικό ύφος, τον άνεργο πόσα χρόνια έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς του και αν έχει πληρώσει τον λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εσκεμμένα δεν πλήρωνε το ρεύμα, ευθυγραμμιζόμενος κατ’ αυτόν τον τρόπο με την πολιτική της ΔΕΗ Α.Ε. που σκοπεύει να βυθίσει στο σκοτάδι 100.000 νοικοκυριά – και επιτρέποντας στον Παπαδάκη να εμφανιστεί ως υπερασπιστής των ανέργων.

Την ίδια στιγμή κάθε λίγες μέρες ένας εργάτης πέφτει νεκρός στα κάτεργα της ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι ιδιαίτερα στους εργολάβους δουλεύουν σε συνθήκες Μεσαίωνα, μειώνονται τα τιμολόγια στις ενεργοβόρες βιομηχανίες και αυξάνονται στα νοικοκυριά.

Όλα αυτά όμως δεν απασχολούν τον εργοδοτικό/ κυβερνητικό συνδικαλισμό, που το πρώτο του μέλημα είναι να αυξηθούν τα κέρδη της επιχείρησης – και ας είναι από το αίμα των ανέργων.

Γ.Μ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “Εργοδοτικός συνδικαλισμός κατά ανέργων: Καλά κάνει η ΔΕΗ και σας κόβει το ρεύμα (Βίντεο)

  1. ανένταχτος

    Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός τύπου ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ και εσχάτως και ΣΥΡΙΖΑ, έχει ξεφτιλίσει στα μάτια της κοινωνίας ΓΕΝΙΚΑ τον συνδικαλισμό. Δυστυχώς η μπάλα έχει πάρει και τον ταξικό συνδικαλισμό.

    Ευτυχώς που ο ταξικός συνδικαλισμός -ειδικά ο συνδικαλισμός στα πρωτοβάθμια- ως ένα βαθμό έχει καταφέρει να διασώσει την έννοια του συνδικαλισμού σε κάποια μειοψηφικά κομμάτια εργαζομένων. Απέχουμε όμως παρασσάγγας απο έναν σύγρχνο μαζικό, ρωμαλέο ταξικό συνδικαλισμό. ΚΑι αυτό πρέπει να απασχολήσει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ το ταξικό ρεύμα τους εργαζόμενους.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.