.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΕΤ3 -ZONA ROSA: Η Παρέλαση του Λαού


tzamadanis725Σημαντικό βίντεο από την σημερινή (22/10/2014) εκπομπή ZONA ROSA της ΕΤ3.

Εκτός από αποσπάσματα από την παρέλαση στην Πάτρα στις 28 Οκτωβρίου 2011, όπου η μπάντα του Δήμου ‘παιανίζει’ το “Σώπα όπου νά ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες” των Μίκη Θεοδωράκη – Γιάννη Ρίτσου, παρουσιάζεται η ¨Παρέλαση του Λαού” την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον δικηγόρο Γιώργο Τζαμαδάνη. Στην παρουσίαση της εκπομπής: Σ. Πανούσης, Χ. Αβραμίδης

“Μερικούς μήνες μετά τους αγανακτισμένους όπου οι από πάνω νόμιζαν ότι το λαϊκό κίνημα ξόφλησε. Είχαμε ένα γεγονός πρωτοφανές. Μερικοί άνθρωποι που διαδήλωναν την ώρα της παρέλασης έκαναν ένα μετέωρο βήμα από το πεζοδρόμιο στην άσφαλτο.

Αυτό που ακολούθησε ήταν πρωτόγνωρο. Χιλιάδες άνθρωποι τους ακολούθησαν και ματαίωσαν την παρέλαση έδιωξαν τους επισήμους και την μετέτρεψαν έτσι σε αυτό που μετά ονομάστηκε παρέλαση του λαού. Αυτή η σπίθα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα με αποτέλεσμα σε μια σειρά από πόλεις οι επίσημοι να αποχωρούν και ο κόσμος να διαδηλώνει με τις Ελληνικές σημαίες σαν να μη συνέβη τίποτα. Η συνέχεια είναι γνωστή. Πανικός, πρόταση για δημοψήφισμα, τραμπουκισμοί στις Κάννες και πτώση της κυβέρνησης. Σε μια πράξη τόσο τρομακτική για την εξουσία Οι ένοχοι όμως πρέπει να τιμωρηθούν. Και επειδή είναι δύσκολο να σύρεις στο σκαμνί μερικούς δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, η αστυνομία προχώρησε σε επιλεγμένες συλλήψεις μέσω οπτικοακουστικού υλικού. Αυτές τις μέρες το κράτος προσπαθεί να δικάσει τους αγωνιστές και έχουμε μαζί μας στο στούντιο τον συλληφθένα αλλά και δικηγόρο της υπόθεσης Γιώργο Τζαμαδάνη.”

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 85.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.