.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η δημοκρατία τους μετριέται με εκατομμύρια και απανθρωπιά


Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

satyroproko– Το «κύκνειο πολιτικό άσμα του Αντώνη Σαμαρά» παίζεται αυτές τις μέρες στις οθόνες των τηλεοράσεών μας σε ταυτόχρονη πανελλήνια προβολή με χορηγία της γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης TROIKA.

– Ο Ευάγγελος, μόνιμος αντιπρόεδρος των ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, ευελπιστεί να κλείσει τη δεκαετία που διανύουμε βρισκόμενος στο ίδιο πόστο. Υπενθυμίζω ότι η γλώσσα έχει πολλές χρήσεις!

– «Έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» ο τίτλος του νέου μνημονίου που πέρασε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Στην ούγια γράφει Κάρολος Παπούλιας (ο προοδευτικός)!

– Τόσο σεβασμό στους έλληνες πολίτες από μία κυβέρνηση που δεν την θέλουν οι περισσότεροι πολίτες αλλά προσπαθεί να συνεχίσει να κυβερνάει κοροϊδεύοντας τους πολίτες, δεν πρόκειται να ξαναδεί η χώρα.

– Το «παρών» του μπάρμπα-Φώτη στην πρώτη ψηφοφορία, ποια πολιτική ερμηνεία είχε; Σε ποιον απευθυνόταν; Έλα Αλέξη. Μάζευε κι ας είναι και ρόγες, έλεγε ο παππούς μου. Και ο Βαγγέλης, πάντα αντιπρόεδρος.

– Κατά τα άλλα, ο ΟΠΑΠ έβγαλε καινούριο παιχνίδι, έως το Φλαβάρη, με τον τίτλο «Βρες τον βουλευτή», τον οποίο θα πλησιάσουν για δωροδοκία. Κερδίζει και όποιος πετύχει τον βουλευτή και όποιος μαντέψει το ποσό.

– Για να μην ξεχνάμε εμείς οι υπόλοιποι πόση «δημοκρατία» περιέχει η δημοκρατία τους. Σβουρίζουν τα εκατομμύρια σαν πλατανόφυλλα για να εξασφαλίσουν τις καρέκλες τους όταν υπάρχουν παιδιά που πεινάνε.

– Πίνοντας, προχτές λάδι στη χόβολη (κάνει καλό στις πρόκες μου), κάπου στην Ερμού, μας πλησιάζει ένας νεαρός ζητώντας μας χρήματα. Ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες και το χαμόγελό του έφτασε ως τα αυτιά.

– Τον περνάνε για κλέφτη οι κυρίες, παραπονέθηκε, και κρύβουν τις τσάντες τους. «Αν ήμουν κλέφτης δεν θα ζητούσα λεφτά. Με λένε Γ………. και είμαι καθαρός. Μοιάζω για τραπεζίτης ή για υπουργός;», μας είπε φεύγοντας.

– Ο Καμένος εθεάθη σε ξωκλήσι να ξορκίζεται από τον παπά μετά τη συνάντησή του με τον εθνικό μας «γουρλή». Μετά από τη συνάντηση αυτή σκέφτεται να προχωρήσει στη διάλυση των ΑνΕλ. Είναι πλέον μονόδρομος!

– Η νέα διαφήμιση γνωστού αλκοολούχου ποτού θα λέει: Ο Αντώνης φεύγει, η Θοδώρα ετοιμάζεται και ο Βορίδης έρχεται. Ο τελευταίος θα κρατάει στο αριστερό ένα ποτήρι με το ποτό και στο δεξί ένα χρυσό τσεκούρι.

– Το υπουργείο υγείας, λέει, ξόδεψε 1,5 εκατομμύρια ευρώ για μια εφαρμογή την οποία περιείχε ήδη το πρόγραμμα 1535 που ήταν και δωρεά. Ο Βορίδης ισχυρίζεται, από όσα μαθαίνω, ότι δεν το ήξερε.

– Στις εκλογές των καθηγητών για τις ΕΛΜΕ, κατεβαίνουν κάποια ωραία ψηφοδέλτια Διευθυντών. Τα Πασοκικά ρετάλια μουγκρίζουν ακόμα. Δηλώνουν παρών λόγω έλλειψης ισχυρής πολιτικής στέγης.

– Προς τους απανταχού «αιβασίληδες»: Τα δώρα για τα παιδιά πρέπει να είναι παιχνίδια και τίποτε άλλο. Τα τρόφιμα και τα ρούχα είναι «υποχρέωση» της πολιτείας. Κρατείστε τη μεγαλοψυχία σας εκμεταλλευτές της φτώχιας.

– Πέρασα από την Πλατεία Συντάγματος. Υπήρχαν φωτάκια, πολλά φωτάκια μόνο που δεν έβγαζαν φως αλλά σκοτάδι. Ασφαλώς, έλλειπαν οι Σύριοι πρόσφυγες, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη.

– Και τώρα που έφυγαν οι Σύριοι από το Σύνταγμα, ποιος θα μας θυμίζει την ανωτερότητά μας; Με ποιον θα συγκρινόμαστε για να δικαιολογούμε τους εαυτούς μας για την απραξία μας;

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.