.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ζωή του Νίκου Ρωμανού στα χέρια άλλων


romanos_0της Αντας Ψαρρά

Σήμερα ή αύριο πρόκειται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά για την αποδοχή ή όχι του νόμιμου αιτήματος του Νίκου Ρωμανού για τις εκπαιδευτικές άδειες.

Σήμερα ή αύριο κρίνεται η πρόθεση της δικαιοσύνης να αποδίδει δίκαιο στη βάση της ισονομίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά ουσιαστικά στην προσπάθεια των δικαστών να εφαρμόζεται το δίκαιο με ανθρώπινο πρόσωπο και με κατανόηση. Αυτό καλείται να πράξει το αρμόδιο Συμβούλιο σήμερα ή αύριο.

Από εκεί και πέρα και εφόσον δοθεί αυτή η άδεια, που στην ουσία αφορά πλέον τη δυνατότητα ο κρατούμενος να συνεχίσει τη ζωή του μέχρι να εκτίσει την ποινή του και να αποφυλακιστεί, θα βρίσκεται η ευθύνη στα χέρια του ίδιου του Νίκου Ρωμανού.

Η παρουσία του στο δικαστήριο, τα κείμενά του και η συμπεριφορά του όταν οι κρατούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις στις φυλακές λόγω άθλιων συνθηκών κράτησης προδικάζουν και την ορθή χρήση της εκπαιδευτικής άδειας.

Ο συγκεκριμένος κρατούμενος και η μέχρι τώρα στάση του δεν είναι πιθανό ούτε στο ελάχιστο να βάλει σε κίνδυνο ένα θεσμό που αφορά κι άλλους ανθρώπους παραβιάζοντας την εκπαιδευτική άδειά του, αν και όταν του αποδοθεί. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τον κρατούμενο Ηρακλή Κωστάρη.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος….

* Σήμερα διοργανώνεται συνέντευξη Τύπου στις 11.30 στο θέατρο «Εμπρός» για το θέμα των απεργών πείνας. «Ο κρατικός μηχανισμός συνθλίβει ανελέητα τους κρατούμενους που διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας. Οταν το νομικό οικοδόμημα της αστικής δημοκρατίας καταρρέει μέσα από τις αντιφάσεις του, τα σώματα των απεργών πείνας ενσαρκώνουν την ήττα του καθεστώτος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή:efsyn

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Η ζωή του Νίκου Ρωμανού στα χέρια άλλων

Σήμερα ή αύριο αποφασίζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά αν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Νίκου Ρωμανού για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.