.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Θάνος Πλεύρης: «Σύντροφός μου» ο Ιωάννης Μεταξάς! (Video)


plevris

Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και ο αντικομμουνισμός δεν τον αφήνει.

Ο λόγος για τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και νυν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνο Πλεύρη, που σε τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον αριστερό δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο για την ανάκρουση του ύμνου του ΕΑΜ στη μαθητική παρέλαση στο Χαλάνδρι, χαρακτήρισε «σύντροφό του» τον φασίστα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά.

 

«Εμένα ο δικός μου σύντροφος ήταν αυτός που το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου έκατσε απέναντι από τον Ιταλό πρέσβη και του είπε όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Μεταξάς, ό,τι και να ήτανε τουλάχιστον είπε όχι», πρόσθεσε.

Ο σύντροφος του Πλεύρη σε... αρχαιοελληνικό χαιρετισμό

Ο σύντροφος του Πλεύρη σε… αρχαιοελληνικό χαιρετισμό!

Είπε και άλλα πολλά ο Θάνος Πλεύρης, εκφράζοντας με συνέπεια το φασίζον προφίλ του κυβερνώντος κόμματος. Και όλα αυτά για μία κίνηση που, σε τελική ανάλυση, δεν ανέτρεψε (δεν θα μπορούσε, άλλωστε) την φύση, την ιεραρχία και το τελετουργικό της παρέλασης. Εξάλλου πάνε πια τρεις δεκαετίες από όταν το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ αναγνωρίστηκαν από το αστικό κράτος ως αντιστασιακές οργανώσεις.

Όμως η ΝΔ και γενικότερα το αστικό πολιτικό σύστημα τη τελευταία πενταετία, μπροστά στον φόβο του κινήματος, επενδύουν σε έναν πρωτόγονο αντικομμουνισμό που θυμίζει περισσότερο το κιτς της χούντας παρά τις ακριβοπληρωμένες παπάτζες των ιδεολόγων της ΕΕ για την ομοιότητα κομμουνισμού – φασισμού.

Από την πλευρά του πάντως ο Σίμος Ρούσσος απάντησε μεταξύ άλλων στο ακροδεξιό στέλεχος της ΝΔ ότι «εσείς είσαστε πάντοτε με τους νενέκους, εμείς είμαστε με την αντίσταση πάντα», ενώ συνέστησε στον υστερικό συνομιλητή του… “ξυδάκι”!

Γ.Μ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.